Ivanović bi ovog proleća mogao da bude jedan od ključnih u timu Zorana Bate Mirković.

Ali tek kada se u potpunosti vrati i oporavi nakon povrede koju je doživeo.


– Povredio sam se na početku priprema. Zbog loših vremenskih uslova promenili smo podlogu, trenirali terenu sa veštačkom travom, nije mi prijalo. Dešava se, ali se nisam nadao da će ovoliko trajati i da ću dugo odsustvovati sa terena. Povreda Ahilove tetive je nezgodna, zna da traje po nekoliko nedelja, rekao je Đorđe Ivanović za klupski sajt, a zatim dodao:

– Svaki dan sam se nadao da ću onaj sledeći potrčati, ali… Cele pripreme sam proveo u bazenu, na biciklu i u teretani. Čini mi se da sam počeo da sanjam kako okrećem pedale. Nijedan trening nisam propustio, radio sam dva puta dnevno u teretani u dogovoru sa lekarom i fizioterapeutima, trudeći se da ne gubim vreme. Nikad u profesionalnoj karijeri nisam toliko pauzirao što se tiče trčanja, a uz to mi je posebno bilo teško što smo u Turskoj igrali utakmice, a ja nisam mogao na teren.

Ove zime je bilo priče i o odlasku Ivanovića, pogotovo u poslednjem delu prelaznog roka, ali je on ipak odlučio da pravu šansu sačeka u Humskoj.

– Želeo sam da ostanem u Partizanu iz fudbalskih razloga, imam još mnogo da pokažem u crno-belom dresu. Što se tiče kluba i igrača imam samo reči hvale za godinu i kusur koliko je prošlo od dolaska iz Spartaka. Odbranili smo Kup Srbije, nažalost ne i titulu prvaka države, ali se nadam i borićemo se do kraja da je vratimo još ove godine. Znam da ćemo tokom proleća biti daleko bolji nego jesenas, a to ćemo potvrditi i u derbiju.