Navijači splitskog Hajduka okupljeni oko grupe ‘Torcida’ iskoristili su utakmicu sa Lokomotivom iz Zagreba kako bi vređali Crvenu zvezdu.

U subotu su splitski huligani na Rivi u Splitu napali vaterpoliste Crvene zvezde metalnim šipkama i noževima. Golman Aleksandar Kralj živu glavu je izvukao skokom u more, gde hrabri nasilnici nisu smeli da mu se suprotstave. Sa lakšim povredama su prošli njegovi saigrači Dušan Vasić i Miloš Maksimović.


‘Čime se budala ponosi, toga se pametan stidi’, ali splitska ‘Torcida’ se izgleda juče nije vodila ovom izrekom. Naime, navijači Hajduka su povodom dešavanja u subotu tokom utakmice sa Lokomotivom juče vređali Crvenu zvezdu. Na repertoaru je bila stara pesma ‘O Zvezdo, Zvezdana’, a nju njoj se brutalno vređa beogradski klub.

– O, Zvezdo Zvedana, ku*vo je*bana, je*o te Velež, je*ali te svi, a najviše Splićani – orilo se tribinom Poljuda.

Da sve bude još skandaloznije i ostatak navijača na tribinama ‘Poljuda’ je aplauzom ispratio ovu pesmu ‘Torcide’.

Podsetimo, hrabri navijači Hajduka su pre samo nekoliko meseci u Srbiji pri hapšenju ostali bez jedne od svojih najvažnijih zastava, te su posle molili i pozivali se na navijački kodeks da im se navijački rekvizit vrati. To su učinili navijači Rada, a Splićani su eto sada pokazali kako se poštuju kodeksi kada su napali mlade sportiste.

Videćemo, hoće li i kako odgovoriti ‘Delije’…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.