0
Domaći fudbal

FOTO: Andrej Kranjc

VUJADIN SAVIĆ: Želja mi je da karijeru završim u Zvezdi, gol u derbiju sigurno znači žuti karton!

Objavljeno: 09.02.19 u 08:30

Poslednji dan priprema u Beleku iskoristili smo da porazgovaramo sa kapitenom Crvene zvezde Vujadinom Savićem o aktuelnim temama.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Beleka – Darko Noveski)

Svakako da je najaktuelnija ove zime bila vezana za njegov odlazak iz Crvene zvezde u Trabzon. To se nije dogodilo. Šta više, Vujadin Savić je produžio vernost sa crveno-belima do 2022. godine.

Evo šta je kapiten u odsustvu Nenada Milijaša rekao o zimskim dešavanjima na relaciji Beograd-Trabzon.

– Ne želim ni sada ni u buduće da komentarišem nešto što je vezano za moj odlazak. Uvek će se pitati klub, zato bolje pitajte predsednika, generalnog direktora ili sportskog direktora kada je reč o mom odlasku. Bilo je blizu da se završi transfer u Trabzon, ali sam ja ipak odlučio da ostanem i to je najbitnije – jasan je na početku razgovora bio Vujadin Savić.

Prošlog leta se pominjao Seltik i tvoj povratak na ‘ostrvo’. Da li ti je to jedna od želja?

– Voleo bih karijeru da završim u Zvezdi i otišao bih samo pod uslovom da bude nepristojna ponuda, a to znači da finansijski obezbedim svoju porodicu. Imam troje dece i ženu, jedino je to uslov zbog kog bih otišao uz želju da se vratim i karijeru završim u Zvezdi. ‘Ostrvo’ dolazi u obzir, bio sam tamo, ali nisam igrao, to je najbolji fudbal u Evropi i sigurno da bi svaki igrač poželeo da zaigra tamo. Dolazi u obzir, ali uopšte ne razmišljam o odlasku. Produžio sam ugovor i apsolutno sam fokusiran na rad ovde, a ako se pojavi neka nepristojna ponuda. E, to je jedini uslov i o tome sam pričao sa upravom, a ako se ona pojavi da mogu da odem.

Da li ti prija to što sve više igrača želi da ostane u Zvezdi, a ne da posle godinu ili dve po svaku cenu napuste klub?

– Nekada je bilo da se vratiš da ti Zvezda bude odskočna daska, što nije za osudu, ali sada je lepše kada u svom klubu, svome gradu i svojoj zemlji možete pristojno da zaradite i da se radujete uspesima Zvezde. Da igrate Ligu šampiona i Ligu Evrope. Kada smo na Zlatiboru te 2017. godine potpisali Žule, Gobelja i ja u klub niko nije hteo da dođe, bila je loša situacija, svi su odbijali, a sada se situacija promenila i sada svi hoće da dođu. Srećan sam što su Žule i Borjan produžili ugovore, Pavkov je to uradio davno. Okosnica tima je sačuvana i to može doneti samo dobre rezultate, jer su svi ovi momci sjajni za svlačionicu, a na terenu se dobro poznajemo.

Čini se da je na tvojoj poziciji štopera najmanja ‘gužva’?

– Nije gužva, ali nas ima trojica sjanih igrača, tu je Babić odličan štoper, Milunović je došao kao preozbiljan igrač. Dvojica mogu da igraju, jedan će uvek biti na klupi, tako da je jaka konkurencija, iako nas nema četvoro ili petoro. Biće borba za poziciju, ali šef uvek rotira i ja sam lično zadovoljan kako on to sve radi. Svi smo srećni, svi smo zadovoljni, ja ne znam da li ima nezadovoljnih igrača u ekipi, nemam ništa protiv ni kada me ostavi na klupi – iskren je bio Vujadin Savić.

Veliku prednost imate nad najvećim rivalom Partizanom čak 15 bodova, da li se plašiš da bi moglo doći do opuštanja i da doživite sudbinu generacije Miodraga Grofa Božovića?

– Žao mi je što se to desilo toj generaciji, ali je sa druge strane dobro da naučimo jednu dobru lekciju da i kada imamo 15 bodova prednosti ne smemo da se opustimo. Poznavajući šefa i sve ove igrače niko se neće opustiti, ovih 15 bodova nije veliko kao što izgleda, bodovi se dele na pola. Ostalo je još dva derbija u prvenstvu sigurno, tako da ide taj plej-of, tu je i Niš koji se pokazao kao ozbiljna ekipa i koji je poslednju utakmicu izgubio tek početkom prvenstva od nas, tako da moramo da budemo oprezni i bićemo. Mi ne odustajemo od našeg cilja, na dobrom putu smo da osvojimo titulu da damo sve od sebe da osvojimo i kup. To bi značilo duplu krunu posle 12 godina, a posle bi se polako pripremali za kvalifikacije Lige šampiona.

Da li ste svesni toga da je teško ponoviti uspeh koji ste napravili prošlog leta kada ste uspeli da se plasirate u grupnu fazu Lige šampiona?

– Svestan sam toga, verujem i da su drugi igrači svesni, mislim da bi to bio preveliki uspeh da ponovimo učešće u Ligi šampiona. Liga Evrope bi takođe bila veliki uspeh, ali uvek moramo da gledamo i težimo najvišim ciljevima.

FOTO: STARSPORT

Da li Ligu Evrope sada gledate kao neko utešno takmičenje?

– Zašto bi bilo utešno takmičenje? Ako smo se pre dve godine onako radovali protiv Krasnodara, ako je to bila onolika emocija i veliki uspeh, ako smo sa onolikom željom čekali utakmice sa Arsenalom, Kelnom, BATE-om i CSKA iz Moskve, zašto bi to sada bio neuspeh, tačnije utešna nagrada… Nije, ali mi ne treba da se zadovoljavamo nekim nižim ciljevima, već da idemo na najviše, a ako ne daj bože ne uspemo u toj misiji, mi ćemo biti zadovoljni i sa Ligom Evrope. Ako me pitate da li bih sada potpisao Ligu Evrope, ne bih. Idemo da probamo da uđemo u Ligu šampiona. Ali, hajde prvo mi da obezbedimo titulu, ne volim toliko da pričam unapred – kazao je Vujadin Savić.

Za samo nekoliko nedelja sledi večiti derbi sa Partizanom, poslednji ste odigrali bledo. Koliko je važno slaviti protiv najljućeg rivala?

– Svi su očekivali da ćemo ubedljivo pobediti, ali mi smo bili iscrpljeni posle utakmice sa Napolijem. Nisam igrao derbi, ali sam ja posle Italijana bio umoran samo od jurnjave oko karata za utakmicu, a onda je došla i sama utakmica u kojoj smo dali više od maksimuma i onako potrošeni psihički i fizički. Mislim da je tu više došlo do našeg emotivnog i fizičkog pražnjena, nego do kvaliteta Partizana. Mislim da smo kvalitetniji, ali to moramo opravdati na terenu. U poslednja četiri derbija ova generacija nije poražena, imamo jednu pobedu i tri nerešena. Imaćemo dva derbija na ‘Marakani’, što je velika prilika da pobedimo, bitno je zbog prestiža. Titulu kad osvojite, a niste pobedili u derbiju ostaje gorak ukus. Nadam se da ćemo pobediti.

Čeka se još uvek tvoj prvenac u dresu Crvene zvezde. ‘Gardisti’ ga žele u derbiju protiv Partizana. U novinarskom duelu ‘večitih’ pozajmio si kopačke kolegi sa Arene sport i on je postigao gol. Hoćeš li ih tražiti nazad kao ‘pelcer’ pred predstojeći duel sa crno-belima?

– Neću, dobio ih je na poklon, neka čuva i igra u njima, javio mi je da je dao gol, tako da što se mene tiče važno je samo da postignem gol, nije važna utakmica. A ako bude u derbiju, to bi bio vrhunac za mene. Već u prvom derbiju sam na ‘Marakani’ posle Krasnodara imao šansu i bio sam sam na sedam metara od gola kada me je lopta pogodila u rame, došla je do Boćka, ali nismo dali gol. Nadam se da ću te šanse u koje uđem pretvoriti u gol, iako mi je regularan gol poništen protiv Dinama iz Vranja u kupu.

Nemanja Vidić je debitantski gol u derbiju protiv Partizana proslavio trkom ka severnoj tribini. Kako ćeš ti proslaviti ako ga postigneš, da li očekuješ žuti karton?

– Uh, sećam se jako dobro tog derbija, Zvezda je dobila 3:0, Vidić je u 44. minutu dao gol glavom ka ‘jugu’ i trčao je ka ‘severu’ sa majicom pokojnog Dimitrijevića, posle su još golove dali Bogavac i Milovanović. Bio sam na toj utakmici na ‘zapadu’. U derbiju kada bih dao gol, dres ne bih skinuo, to ne volim, ograda bi bila sto posto, a to je žuti karton – nasmejao se Vujadin Savić.

Kako ocenjuješ pojačanja koja su stigla ove zime u Crvenu zvezdu?

– Otišlo je par ključnih igrača, stigle su zamene za njih, ne bih nikoga izdvajao, to ne radi šef, pa ne bi ni ja, ali će uskoro imati prilike da se prikažu zvezdaškoj javnosti i da pokažu sav svoj kvalitet. Želim im sve najbolje i da se što pre uklope, mada su se već kroz ove pripreme uklopili. Žao mi je što je Vulić bio povređen, a Gajić kasno stigao. Tu sam da im pomognem, znam kako je meni bilo kada sam dolazio – zaključio je Savić razgovor sa novinarima.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter