5
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Nismo srpski ‘drim tim’, Marin je suvo zlato Crvene zvezde!

Objavljeno: 09.02.19 u 16:15

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rezimirao je sa novinarima u Beleku odrađene priprema na Kipru i u Turskoj, ali i sva dešavanja ove zime na našem najvećem stadionu.

Posle skoro tačno mesec dana vrednog rada na Kipru i u Turskoj ekspedicija Crvene zvezde vratila se u Beograd kako bi narednog vikenda nastavila borbu na dva fronta za titulu prvaka i osvajača kupa. Trener Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je o svemu urađenom u prethodnih mesec dana, kako na terenu, tako i van njega… 

Posle mesec dana vrednog rada da li smatrate da je ekipa potpuno spremna za nastavak prvenstva?

– Početak prvenstva je nepoznanica, jedno su prijateljske utakmice, drugo prevnstvene. Sada dolazi i pritisak rezultata, ulazimo u ciljnu ravninu pred plej-of. Nijedna ekipa na startu nije 100 odsto priprmeljena, potrebno je jedna – dve utakmice da se uđe u takmičarski ritam – počeo je priču Vladan Milojević.

Crvena zvezda je u ovom prelaznom roku dovela šest novih igrača, da li ste zadovoljni odrađenim na ‘transfer pijaci’?

– Zadovoljan sam. Uprava je uradila fenomenalan prelazni rok. Kad vidite igrače koji su došli, morate biti zadovoljni. Neki koji su bili targetovani prošlog leta, evo ih sada tu. To su sve igrači sa iskustvom. Doneli su kulturu evropskoih igara u zemljama gde su igrali. Donesu profesionlanost, to je ono što mi je potrebno. Jedni druge podstiču, što je bitno. Olakšava mi posao. Fudbal je danas apsolutni profesionalizam, jeste zbava, ali prešao je mnogo daleko od te faze amaterizma.

Marko Marin je pravi vođa na terenu, kako vi vidite sjajnog Nemca?

– Dugo se nije pojavio takav igrač u Zvezdi kakv je Marko. Privilegija za navijače i ljubitelje fudbala u Srbiji je da možemo da gledamo Marina u našoj ligi. Mladi igrači mogu dosta da nauče od njega na treningu, pre nego što bi kroz neke vežbe. Marko je suvo zlato Crvene zvezde. Marko je igrač lider koji može više da nauči mladog igrača od mene, a ja kao trener želim da imam više takvih lidera u ekipi.

Arapi su odbijeni, da li ćete izdržati udare iz Kine za Marka Marina i El Fardua Bena?

– Pa dobro. Prelazni rok je živa stvar, videćemo šta će biti do kraja – ostao je zagonetan Milojević.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Kako ocenjujete pojačanja koja su stigla ove zime na stadion ‘Rajko Mitić’?

– Ovde pričam i o Ivaniću, i o Milunoviću, Vukanoviću, Vuliću. Jirka je došao. Sve su to fenomenalni igrači, jako dobar prelazni rok. Potvrdio se rad Mitra Mrkele u saradnji sa mnom. Klub je izarzio želju da investira. Najveći potencijal kluba su igrači, imamo dobar roster, dosta igrača. Biće paklena konkurencija, ali to je Crvena zvezda, tu nema šta puno da se doda i oduzme.

Da li će biti problem izabrati 18 kojih će ući u protokol?

– Imam ‘alatke’ u ekipi. Biram sa stručnim štabom u odnosu na protivnika, pokušavamo da izaberemo najbolji mogući tim, taj mogući tim koji će doneti rezultat ne znači da je najbolji tim. Dosta pričamo o tome, dobri su to momci, dobro se razumeju, velika je želja svih da igraju, to je prirodno, ali svi guramo u jednom pravcu. Svi želimo titulu – jasan je bio Milojević.

Kakvu Zvezdu želite da vidite na proleće?

– Zvezdu koja pobeđuje!

Crvena zvezda 12 godina nije osvojila duplu krunu, da li smatrate da je ovaj tim kadar da osvoji oba trofeja?

– Ne pričam tako daleko. Krećemo prvenstvo od nule. Cilj nam je dupla kruna. Postoji veika želja. Mnogo je veća želja se ove godine osvoji titula nego prošle, to je dobro i pozoitivno, jedva čekamo da počne prvenstvo.

Koliko vam znači to što su igrači okosnice tima produžili ugovore sa Crvenom zvezdom?

– Znači, sigurno. Uvek je dobro kad radite sa igračima koje ste već trenirali. Neke stavri prosto ne morate da radite iz početka. Najgore je kada posle svakih šest meseci morate ispočetka. Neki igrači mnogo lakše ulaze u sistem, pogotovo profesionalci kakve smo mi ove zime doveli. Dobro kod novajlija se vide neke navike koje su poneli iz rada sa prošlim trenerom, ne kažem da su negativne, samo ja tražim nešto drugo, ali sve to ide kako treba. Pametni su to momci i neće biti nikakvih problema – iskren je bio šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Da li smatrate da Crvena zvezda sada ima ‘drim tim’ za domaće prvenstvo?

– Ne možete to da pričate. Sve je od do, ili ste dole i ste gore. Mislim da imamo dorba tim, ništa više od toga. Ne gledam tako. Imamo dobar potencijal u igračima. Kao što znate Zvezda živi od prodaje igrača, sa druge strane doveli smo i neke iskusne koji će ostati tu da ne menjamo ekipu na svakih šest meseci, mora da postoji kontinuitet. Jirka je 97. godište, Vulić je 96. godište, Gajić isto, Ivanić je reprezentativac Crne Gore, Milunović naš ‘A’ reprezentativac, gledali smo da dovođenjem tih igrača i ostali igrači napreduju, jer pored zdrave konkurencije važno je da možete da kažete da ste bolji nego što ste bili ranije.

FOTO: STARSPORT

Nadate li se da će publika na proleće dolaziti u većem broju na stadion?

– Ne sumnjam u naše navijače. Problem sa navijačima nemamo, znamo da oni daju sve od sebe.

Postoji velika verovatnoća da na proleće vodite Zvezdu u četiri večita derbija?

– Naravno da postoji samim tim što jedni i drugi igramo četvrtfinale kupa, moguće je da se sretnomo u polufinalu, ali gledajte imamo mi prvo Radnik iz Surdulice, znate kako je bilo prošle godine u Šapcu. Takođe, ne treba govoriti unapred, znate i sami letos kako ste pisali prvo APOEL, pa Legija, a nije bilo ni APOEL-a, ni Legije. Rečima je sve lako reći, ali idemo redom prvo da krene prvenstvo, pa ćemo onda kup. Videćemo kako će sve ispasti – zaključio je trener Crvene zvezde, Vladan Milojević.

0
0

5 Komentara

  1. Obavezno svaku utakmicu sada u plej ofu ispuniti marakanu samo tako mozemo zadrzati igrace poput marina i bena..em zbog fudbalske atmosfere…. A drugo zbog napaljenosti igrača da dobijemo bukvalno sve utakmice UBEDLJIVO DA VRATIMO KONAČNO DUPLU KRUNU dugo se to čekalo i da izginemo na derbijama KONAČNO ostali ste to dužni DA ZAISTA NAKANTATE GROBLJE NADMAŠITE REKORDNU NAJUBEDLJIVIJU POBEDU U ISTORIJI DERBIJA ETO TO GLEDAJTE KAO MALI ZADATAK 🙂

    0
    0
    Odgovori
  2. Navijam za Zvezdu još od kraja 70-tih i vrlo dobro znam šta je fudbal! Ovo što ću vam reći je vrlo dobronamerno a vi shvatite kako hoćete! Ništa mi se nije svidelo u igri Zvezde u generalnoj probi protiv Maribora! Osim maestralnog poteza Marina, ništa drugo nisam video! Po boji dresova sam mogao pretpostaviti koji tim je Zvezda i ni po čemu drugom! Nemojte da pothranjujete sopstvene iluzije! Niste dobro spremili Zvezdu! U igri Zvezde nema brzine, borbenosti do koske, presinga, brze tranzicije, nema pasova u dubinu! Nije iskorištena brzina super brzih krila Jirke, Vukanovića, Simića i Jevtovića! Bekovi Zvezde (iz prvog poluvremena), su ostali zakopčani u70-tim godinama, oni su na ratnoj nozi sa običnim centaršutem!

    0
    0
    Odgovori
    • Mislim da nisi u pravu…to su prijateljske uktamice,a Maribor nije uopste losa ekipa,ove godine igraju jako tvrdo uz malo golova,a o Evropi i rezultatima u njoj ne treba trositi reci..igrali su dugo i LS i LE…

      0
      0
      Odgovori
      • Milane, Maribor je ovde potpuno nebitan! Ja pričam o Zvezdi i o utisku koji sam poneo posle svih pripremnih utakmica! Voleo bih da grešim, ali videćemo već u prvom kolu protiv Vojvodine i u trećem protiv Partizana, hoće li Zvezda igrati isto kao i protiv Maribora, ili će biti drugačije!

        0
        0
        Odgovori
    • Мислиш ли да је лако играти после месец дана константног јаког тренинга 2 пута на дан и утакмица сваки трећи дан? Ноге су тешке и то нису праве утакмице да би се могао стећи прави утисак о тиму! Све ће се видети у првенству.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter