Razlozi ovakve odluke nisu poznati.

Dopisom koji je poslao nadležnim organima, jedan od najpoznatijih ovdašnjih sudija stavio je tačku na karijeru.


Nisu poznati razlozi zbog kojih je Nenađ Đokić iz Užica, nakon 22 godine deljenja pravde po ovdašnjim terenima rešio da je vreme za penziju. On je o svojoj odluci obavestio Sudijsku komisiju, a njegovu poruku preneo je ‘Sportski žurnal‘.

– Poštovani, obaveštavam vas da sam doneo odluku o završetku karijere. Hvala na svemu i sportski pozdrav, napisao je Đokić.

Kako je odluka došla iznenada, tako je ona za sobom povukla i niz spekulacija koje se navode kao ključni razlog. Ove zime sudija Đokić izgubio je pravo da na svom dresu nosi značku FIFA-e i to bi mogao da bude ključni uzrok, zbog kog je jedan od arbitara koji je u širem timu Milorada Mažića i učesnik prošlogodišnjeg finala Lige šampiona rešio da završi karijeru.

FOTO: STARSPORT

Kada je u pitanju ovaj arbitar, njega navijači kluba iz Humske ne pamte po dobrom. Naime, on će ostati upamćen po tome što je Danilu Grujiću signalizirao da je lopta prešla gol liniju nakon udarca Ričmonda Boaćija, u poslednjem 158. večitom derbiju. Rađene su mnoge analize nakon utakmice, ali i dan danas ostaje enigma da li je gol bio regularan ili ne.

(VIDEO:YOuTube/SERBulfpeck)