1
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

FLEŠ IZ BELEKA: Krivokapić – Ne volim da gubim, ali, Bate je kaznio naše greške!

Objavljeno: 06.02.19 u 19:28

Vojvodina je danas poražena od BATE Borisova rezultatom 2:0 (0:0), u poslednjem prijateljskom meču na pripremama u Beleku.

Posle poraza njegovog tima od BATE Borisova, šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić izjavio je da ne voli da gubi, ali da je možda i dobro to što su crveno-beli danas doživeli poraz, jer su na delu mogli da uoče nedostatke koje imaju u igri.

– Za protivnika smo imali jednu pravu evropsku ekipu i imali smo priliku da vidimo kako sve to izgleda na visokom nivou. U poslednjih nekoliko godina, BATE Borisov je redovan učesnik evropskih takmičenja, što se vidi i po njihovoj igri. Mi smo dosta dobro igrali većim delom utakmice, ali mala nepažnja koštala nas je primljenog gola iz penala. Ne bih to preterano komentarisao, jer jednostavno, to su sitnice koje velike ekipe koriste i kažnjavaju. Nakon toga se nismo najbolje snašli i bio je očigledan pad u našoj igri, pa smo primili i drugi gol. Međutim, generalno gledano, mogu biti zadovoljan onim što smo prikazali u većem delu meča protiv ovakvog rivala – kaže Krivokapić.

Drugi gol na ovoj utakmici, Vojvodina je primila tako što je fudbaler BATE Borisova prosledio loptu u mrežu sa manje od pet metara udaljenosti.

– Na strani je bila ničija lopta, ali je bilo i naše taktičke greške, jer nismo bili dobro postavljeni u odbrani. Igrači su obraćali pažnju na to da li je ofsajd, što protiv ovakvih ekipa ne smemo da radimo, jer one to vrlo lako kažnjavaju – naglašava Krivokapić.

S druge strane, šef struke crveno-belih uvideo je i neke dobre stvari u igri svog tima.

– Ovo je najjači protivnik sa kojim smo igrali na pripremama, a ono što nas je krasilo svih ovih dana jeste disciplina u igri i blok koji je dosta dobro funkcionisao. Imali smo dobru ofanzivnu transformaciju i situacije „jedan na jedan“ koje smo mogli bolje da rešimo. Malo nam nedostaje taj završni pas, na čemu ćemo morati da poradimo u narednim danima – ističe Krivokapić.

Zbog lakših povreda, za Vojvodinu protiv BATE Borisova nisu nastupili Nemanja Milojević, Damjan Gojkov i Ognjen Đuričin.

– Sa njima nismo želeli ništa da rizikujemo danas, jer ovo su samo pripreme, a nama je najvažnije prvenstvo. Ipak, njihovim izostankom bili smo oslabljeni, pogotovo po pitanju završnog pasa, jer bi nam oni tu doneli dodatni kvalitet i sigurno bismo se još bolje suprotstavili našem današnjem protivniku. No, okrećemo se onome što sledi, a to je adaptacija na uslove u Srbiji i prvo kolo koje nas čeka – napominje Krivokapić.

Posle dve nedelje rada u Beleku, on je zadovoljan načinom na koji je ekipa trenirala i pripremala se za izazove koji slede.

– Ono što su fudbaleri prikazali je zaista bilo dobro i po tom pitanju mogu da budem zadovoljan. Izuzev dva dana nevremena, kada smo morali da otkazujemo treninge, imali smo idealne uslove za rad, pa je sve proteklo u najboljem redu. Međutim, ako mogu tako da se izrazim, možda glavni problem i jeste u tome što nije bilo problema. Plašim se samo toga da kada se vratimo kući, zbog uslova za rad, ono što prikazujemo na terenu bude nešto sasvim drugo. Isto tako, iako ne volim da gubim, možda je i dobro ovo što se desilo danas, kako bismo naučili iz grešaka i ne bismo ponavljali takve stvari u prvenstvu, gde će sve biti mnogo važnije nego ovde – kaže Krivokapić.

On i dalje smatra da je „staroj dami“ potreban još jedan napadač kako bi dodatno podigao kvalitet ovog tima.

– To je više nego očigledno i ja željno iščekujem da se pojavi jedan gol-igrač, jer se vidi koliko nam to nedostaje u našoj igri, iako su nam pobede koje smo ostvarili na pripremama dale samopouzdanje, što su momci i demonstrirali na terenu – rekao je Krivokapić.

Fudbaleri Vojvodine sutra rano ujutru napuštaju hotel „Titanik Deluks Golf Belek“, a njihov dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu očekuje se pre podne oko 11:35 časova.

0
0

1 Komentara

  1. Uprava napolje, sps napolje, Bajatovic, Jevtic, Djukic, Vlaovic, Rovncanin, Vavan napolje. Najnesposobniji sd Drakulic napolje, najnesposobniji skaut u istoriji srpskog fudbala Vranjes napolje!!! Necete na lokaciji Karadjordje stadiona graditi novi trzni centar! Odgovaracete za dizanje hipoteke za SC Vujadin Boskov, za dovodjenje amaterskih igraca sa friziranim platama, za menadzere rodjake iz Ravnog Sela! Vojvodina je na nivou Radnika iz Surdulice i vreme je da ustanu navijaci, grad, gradonacelnik, drzava i da se spreci da od ovog kluba naprave novu Azotaru! Dovode amatere za platu od 6-7 hiljada evra, a najvredniju omladinsku skolu smatraju nepotrebnim troskom, da bi i dalje dovodili svoje kombinacije. Sacuvajmo Stari klub!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter