2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

EL FARDU BEN ZA HS: Srećan sam u Zvezdi i Beogradu, ljut sam što još uvek nisam dao gol Partizanu!

Objavljeno: 05.02.19 u 08:00

Sa 17 postignutih golova i pet asistencija El Fardu Ben je bio jedan od najboljih pojedinaca tima Crvene zvezde jesenas.

(Specijalni izveštač iz Antalije – Darko Noveski)

Svojim pogocima gurao je Zvezdu ka Ligi šampiona. Skrenuo je pažnju na sebe, te ne čudi da je u Ljutice Bogdana ove zime stigla ponuda teška četiri milona evra za njega.

Ipak, reprezentativac Komorskih ostrva je srećan u Beogradu. Jedino što mu smeta je klima, tačnije zima, jer na nju nije navikao u svojoj domovini, ali ni u Grčkoj gde je dugo igrao. Takođe, ni na zimske pripreme, jer ih nije prolazio sa Panionisom i Olimpijakosom.

– Bilo mi je teško kada sam stigao u Zvezdu. Nisam baš navikao na takvo vreme, ali šta da se radi, ja sam profesionalac. Ovo mi je druga zima, tako da sam spremniji za trening i utakmice – počeo je priču El Fardu Ben.

 Srećom ovde u Antaliji su bolji uslovi?

– Zato smo došli ovde. Imamo dobro vreme, dobar teren i za sada je dobro. Nadam se, kad se vratimo, da će i u Beogradu da bude lepo.

 Sjajnih šest meseci je iza tebe, postigao si 17 golova i kod pet si direktno pomogao?

– Najbolja sezona u karijeri. Za mene su na prvom mestu tim i saigrači. Pomažu mi mnogo i zbog toga sam opušteniji, jer mi svi veruju. To mi je mnogo važno.

FOTO: STARSPORT

 Poznat si kao dobar realizator sa distance, ali u poslednje vreme golove daješ i glavom. Poslednji sada ovde u Beleku protiv Ludogoreca?

– To je bio moj problem, ali sada na tome dosta radim. Vežbam to na treninzima i nadam se da ću tako i da nastavim. Kada si opušten lakše ti je da daješ golove iz različitih situacija i pozicija. Na taj način postaješ kompletniji igrač – raspoložen je bio Ben.

 Kako ti se sada čini tim u odnosu na prošlu polusezonu?

– Imamo nove igrače koji bi trebalo da se naviknu na naš sistem. Videćemo posle nekoliko utakmica. Atmosfera je vrhunska, kao i uvek. Treniramo i svi se trudimo da budemo što spremniji.

 Bio si dobar protiv Austrije i Ludogoreca?

– Osećam se bolje i zbog toga se trudimo. Da budemo spremniji za nastavak šampionata.

 Stigla je ponuda vredna četiri miliona evra. Šta se tačno dogodilo?

– To je bilo između dva kluba. Ako klub kaže ne, znači da ponuda nije bila dovoljno dobra i da žele da me zadrže. Važno mi je jer imamo mnogo zajedničkih ciljeva, da osvojimo duplu krunu, da najbolji igrači ostanu i ponovo napadnemo Ligu šampiona. Tu sam i srećan sam. Ako žele da me puste, to je na klubu, ne na meni – jasan je bio reprezentativac Komorskih ostrva.

FOTO: STARSPORT

 Komorska ostrva igraju sve bolje, ti si zvezda svog nacionalnog tima?

– Sada mnogo igrača želi da igra za reprezentaciju. Ranije, mnogi koji su imali kvalitet nisu želeli da igraju jer su Komori mala država. Sada se to promenilo, oni dolaze da igraju i dobro smo startovali u kvalifikacijama. Imamo veliku šansu da se plasiramo na Kup afričkih nacija. Ako pobedimo Kamerun biće to istorijski uspeh, plasiraćemo se na KAF. To bi bio prvi put. Trebalo je da Kamerun bude diskvalifikovani, ali će se ta utakmica ipak igrati.

 Da li navijači mogu da očekuju gol protiv Partizana u derbiju?

– Nadam se, nisam ga dao prošle godine i pomalo sam ljut. Prošlu utakmicu nismo odigrali najbolje, ali će sada biti drugačije. Igramo na domaćem terenu i pred Delijama imamo veće šanse za pobedu. Mislim da možemo da pobedimo Partizan – zaključio je Ben u razgovoru za HotSport.

0
0

2 Komentara

  1. Nemoj ti Muhamede Bene da se ljutiš što još nisi dao gol Partizanu! Ako bude penal dosuđen, pošto ti izvodiš svaki prekid, aut i penal, postoji velika šansa da šutiraš i postigneš gol! Ali, kako si ti ljut što još nisi dao gol Partizanu, isto tako sam i ja ljut što o tebi kruže samo delimične istine. Kaže se da si, prošle godine, ukupno postigao 17 golova, ali nigde ne piše da si deset golova postigtao iz penala u SLS. uz jedan promašaj!

    0
    0
    Odgovori
    • Al ono sto boli vas Vuleticevce I Panticevce jesu dva gola u Salzburgu….da nisu I oni mozda s penala?? Da nije mozda tamo bile dr Terziceve hegemonije??

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter