0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DRAGAN ANIČIĆ ZA HS: Želja svih u klubu je da se sledeće sezone borimo za Evropu, ne igramo ni za koga, sem za naše navijače!

Objavljeno: 05.02.19 u 14:12

Voždovac polako privodi kraju pripreme u Beleku, a o ambicijama tima sa krova Tržnog centra u Zaplenskoj ulici govorili smo sa trenerom ‘zmajeva’ Draganom Aničićem.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Beleka – Darko Noveski)

Lepo sunčano vreme i nekih 20 stepeni pratili su Voždovac poslednjih pet dana na pripremama u Beleku. Četi Dragana Aničića prijalo je Sredozemno more, te su ‘zmajevi’ pobedili Leh iz Poznanja i Šonan iz Japana, dok su remizirali sa danskom Sonderlijskom.

 Utiske iz Beleka pred sam kraj priprema izneo nam je šef stručnog štaba Voždovca Dragan Aničić.

– U principu zadovoljan sam sa svim što smo ovde zatekli i svim što smo uradili. Prvo uslovi su zaista fenomenalni, prosto mi je žao što i ja kao igrač nisam imao ovakve uslove, nego sam mrzeo pripreme, jer su uslovi bili sve kontra od ovih danas. Rezultatski smo takođe dobro prošli na ovim utakmicama, uvek ima nekih stvari koje su dobre i koje su loše i na kojima treba raditi. Imamo dovoljno vremena do početka prvenstva i nadam se daćemo sve to dovesti na onaj nivo koji je potreban da bismo pobeđivali – počeo je priču za HotSport, trener Voždovca, Dragan Aničić.

 Veliki broj zvučnih pojačanja stigao je ove zime u Voždovac, Predrag Sikimić, Dragoljub Srnić, Strahinja Bošnjak, Lazar Arsić i Nikola Trujić. Da li ste zadovoljni odrađenim u prelaznom roku?

– Izuzetno sam zadovoljan igračima koje smo doveli. Pre početka prelaznog roka smo sa upravom locirali neke probleme koje smo imali, težili smo tome da dovedemo prava pojačanja, da ne menjamo igrače koje smo imali za neka druga prezimena, već da se usresredimo na to da ako dovedemo igrača da on može da odgovori zahtevima Voždovca. I uprava kluba je ispunila u principu sve neke moje i njihove želje, tako očekujemo sigurno dosta jači nastavak prvenstva.

 U klubu je i veliki broj iskusnih igrača, da li ovi mlađi mogu da nauče nešto od njih?

– U Voždovcu mladi igrači imaju na koga da se ugledaju, ne samo na ove nove igrače koji su došli, oni će se tek pokazati svoj kvalitet, tu su kapiten Pavlović i Mihajlov koji su dugi niz godina u klubu, koji svojim radom na treningu i ponašanjem van terena pokazuju mladima kako treba oni da se ponašaju, daju im pravi primer i mladi igrači sigurno mogu mnogo da nauče.

FOTO: STARSPORT

 Čini se da Voždovac sada ima tim za plej-of, iako je kada se pogleda tabela on veoma daleko. Koji su ciljevi vašeg tima u godini pred nama?

– Neki moj cilj kada sam prihvatio ponudu Voždovca da dođem bio je da napreduje klub, a samim tim i ja. Uvek sebi postavljam neke najviše ciljeve, trenutno nije sjajna situacija, ali ćemo vrlo brzo tu situaciju preokrenuti u našu korist. Pokušaćemo već u ovoj sezoni, iako je bodovni zaostatak veliki u odnosu na ove klubove koji se bore za plej-of, da napadnemo tih prvih osam pozicija u Superligi Srbije, pa već sledeće sezone sa ovim pojačanjima i sa možda još jednim kvalitetno odrađenim prelaznim rokom, ali ne sa ovim brojem igrača, kada se uigramo biti među tri-četiri najbolje ekipe i da se borimo za Evropu, što je cilj kluba. Uostalom to je i moj cilj, jer da sam hteo nešto drugo ne bih ni dolazio u Voždovac.

 Voždovac je ove zime Votfordu prodao mladog krilnog napadača Filipa Stuparevića za tri miliona evra, da li klub ima još talentovanih momaka koji bi za koju godinu mogli u neku od liga ‘petice’? 

– Ne ulazim mnogo u finansije kluba, ne mešam se, imamo sekretara koji vodi računa o tome, ali sigurno da je lepa stvar za klub kada se napravi, sada ne pričam o novcu, transfer u jedan klub iz Premijer lige. Prosto to mnogima deluje nemoguće. Dok sam radio u Borči imao sam takav primer kada je Stefan Savić preko Partizana otišao u Mančester siti, posle sve gde nije, tako da u Voždovcu ima potencijala, na momcima je samo da rade. Imamo sada na pripremama dete od samo 15 godina koje pokazuje ogroman potencijal, ali u šta će se razviti, to ćemo da vidimo, ali sigurno da ima kvalitet. Ako bude nastavio da radi ovako kao što je počeo, vrlo brzo će i za njega biti zainteresovanih klubova, a imamo i dosta igrača koji su tek u najboljim godinama 22 i 23 Luković, Lazar Zličić i Nišić mali, da ne zaboravim nekog da se ne naljuti. To je dobar spoj mladosti i iskustva i verujem da će to dati dobre rezultate, što na terenu, što će privući inostrane klubove da pogledaju i uzmu nekog našeg igrača, jer su iz Voždovca kao što i sam znaš u bliskoj prošlosti fudbaleri odlazili u Ferencvaroš i BATE Borisov.

 Šta biste za kraj poručili navijačima Voždovca?

– Prva želja mi je da bude mnogo više publike, jer Voždovac po ambijentu koji ima, stadion je fenomenalan, je atipičan klub za srpske uslove. Igramo pošten fudbal, da ne budem grublji, nemamo ni sa kim ništa, gledamo samo sebe. Takav klub zaslužuje da navijači u velikom broju dolaze na stadion i bodre, a mi ćemo sa naše strane učiniti sve da Voždovac igra lep i dopadljiv fudbal sa mnogo golova u protivničkoj mreži kako bi oni uživali – zaključio je Dragan Aničić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter