1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

MILAN BORJAN: Ostajem u Zvezdi do kraja karijere, nisam zaslužio da napadaju moju porodicu i mene!

Objavljeno: 04.02.19 u 16:00

Milan Borjan produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom do 2023. godine, a danas se tim povodom obratio medijima koji se nalaze na pripremama u Beleku.

Od specijalnog izveštača iz Beleka – Darko Noveski

Crvena zvezda je rešila pitanje golmana u naredne četiri godine, ‘hobotnica’ na golu crveno-belih Milan Borjan rešio je da karijeru završi na našem najvećem stadionu, tim rečima je otvorio intervju.

– Produžili smo na četiri i po godine i veoma sam srećan zbog toga. Završiću karijeru u Zvezdi, jasno je poručio Borjan.

Po pisanju medija čini se da pregovori nisu bili laki i da su dugo trajali?

– Mnogo se pričalo o tome u prethodnih nekoliko meseci. Pisalo se i po društvenim mrežama svašta. Prvi deo razgovora smo imali tek kad smo se vratili sa Kipra. Dogovarali smo se oko nekih sitnijih detalja. Sada sam u Turskoj pričao sa Zvezdanom Terzićem i sve smo dogovorili, rekao je Borjan i potom kratko odgovorio na pitanje da li u novom ugovoru postoji neka klauzula:

– Ne.

Govorilo se da imaš ponude iz inostranstva pre svega iz Engleske, ima li istine u tome?

– Zvalo me je mnogo ljudi. Razgovarao sam sa nekoliko klubova, ali sam ipak sa Zvezdom ostvario uspeh. Zbog toga sam celu ovu priču hteo da završim ovde. O tome sam i pričao sa direktorom Terzićem. I iskreno više mi se nije dalo da se selim iz zemlje u zemlju. Sa porodicom bih opet morao da se navikavam na novi život, a u Beogradu nam je lepo. Moja supruga je bila za to da ostanemo.

FOTO: FK Crvena zvezda

Koliko ti znači to što ćeš sa Crvenom zvezdom imati priliku da napraviš neke nove uspehe?

– Mnogo mi znači. Zvezdaška javnost je dugo čekala na ulazak u Ligu Evrope pa u Ligu šampiona. Ova ekipa je napravila prelepu priču i treba samo da nastavimo. Nadam se novom ulasku u Ligu šampiona i da ćemo opet da obradujemo navijače, jasan je Borjan.

Jedan si od miljenika ‘Delija’ da li imaš neku poruku za njih?

– Prezahvalan sam im za sve od prvog dana. Dali su mi podršku i nema boljih navijača od njih. To su pokazali mnogo, mnogo puta, i u Superligi, Ligi Evrope i Ligi šampiona. Išli su i na gostovanje, i samo neka tako nastave. Ova ekipa pomera sve moguće granice.

Kako su saigrači reagovali na produžetak saradnje?

– Pričao sam sa mnogo njih i svi su zadovoljni, čestitali su mi. Postoji veliko zajedništvo, bratstvo… To treba da se zadrži i zbog svega smo i sve ovo postigli.

Supruga Snežana je imala neprijatnosti na društvenim mrežama, pojedinci su nju optužili kao razlog zbog kog ti do sada nisi produžio ugovor?

– Mnogo mi je to teško palo, kao i celoj porodici. Mislim da to nisam zaslužio, ostavio sam srce na terenu. To nije bio napad na moju suprugu već na mene. Sneža je prethodnih desetak dana prošla kroz mnogo toga, ali je bila jaka, stsla je uz mene. To što su ti ljudi radili je sramndo, to su tipovi koji nemaju šta drugo da rade, samo komentarišu tekstove i postove. Pravi navijači dolaze na utakmice, a ovi bi trebalo da se zapitaju šta rade, rekao je Milan Borjan.

FOTO: STARSPORT

Igrao si sada protiv svog bivšeg kluba Ludogoreca, neki tvoji saigrači su već godinama tu. Da li Crvena zvezda polako primenjuje istu politiku?

– Ostalo je mnogo igrača koji su tada bili u klubu. I Zvezda je to počela sada da radi, u mom slučaju, sa Vujadinom, ŽuletomBakula je i dalje tu, Roda… Ima tu dosta igrača. Boaći, Gobelja, koji su tu od početka. Taj kostur tima treba da se zadrži, da bi uspesi bili nastavljeni. Nije dobro kada se u svakom prelaznom roku menja ekipa. Moramo da se naviknemo jedni na druge, na atmosferu, na treninge, taktiku, šefove zahteve. Ovo je veliki pogodak. Kostur tima je zadržan i zato smo i ostvarili uspehe.

Da li ti ekipa deluje jače nego u jesenjem delu sezone?

– Iskreno, preozbiljna smo ekipa! Mnogo lep fudbal igramo. Uprava i stručni štab su mnogo dobar posao odradili, pogodili sa svim pojačanjima u prelaznim rokovima. Sve izgleda kako treba, sad samo mi igrači na terenu to da pokažemo. Da ostvarimo cilj i osvojimo duplu krunu.

Primili ste dva gola na pripremama. Čini se da je Zoran Popović imao nešto više posla?

Zoran Popović je pokazao da je sjajn golman i odlična konkurencija. Mene to raduje, jer onda radimo bolje na treninzima. Drago mi je što imam takvog saigrača pored sebe, jer on izvlači sve najbolje iz mene, zaključio je Milan Borjan

FOTO: STARSPORT

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter