3
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

MITAR MRKELA: Naša želja je da Marin ostane, ali zamena je spremna!

Objavljeno: 02.02.19 u 08:00

Posle sedam dana vrednog rada fudbalera Crvene zvezde na pripremama u Antaliji, medijima se obratio sportski direktor Mitar Mrkela.

Transfer pijaca je završena u većem delu Evrope, u Srbiji traje do 9. februara, a Crvena zvezda do tada možda dovede još jednog igrača, što je u razgovoru sa medijima potvrdio sam Mitar Mrkela. Naravno, moguća je i prodaja pojedinaca, ali je sada samo kinesko i rusko tržište otvoreno. Evo kako je zimski prelazni rok ocenio sportski direktor Crvene zvezde.

– Već sam rekao da je prioritet smanjivanje igračkog kadra. Mislim da smo u tome u dovoljnoj meri uspeli. Doveli smo igrače koji su nam bili potrebni, koje smo duže vreme pratili. Stigao je Nemanja Milunović koga smo pratili duže vreme, kao i dvojicu najboljih iz Superlige, Aleksu Vukanovića i Miloša Vulića. Mislim da je prelazni rok dobro odrađen, ali možda se još nešto desi, jer prelazni rok traje do 9. februara. Takođe, postoji mogućnost i odlazaka – rekao je Mitar Mrkela.

Pomenuli ste odlaske, može li da se zna o kojim igračima je reč? Ima li konkretnih ponuda?

– Ne bih konkretno o imenima, ali usmeni dogovori sa nekima postoje, u slučaju nekih nepristojnih ponuda.

Da li je u toj grupi i Marin i kakva je situacija sa njim?

Marko je već u medijima objasnio da postoji takav dogovor sa klubom. U slučaju da se pojavi takva ponuda, možda i ode. Mada mi činimo sve da ostane – jasan je bio Mrkela.

Spekuliše se da u tu grupu igrača spada i Ben, postoji li mogućnost da on ode recimo u Kinu?

– O tom potom, ali mi želimo da i jedan i drugi ostanu. Ali ponavljam, tržište diktira uslove. Videćemo do zatvaranja rokova u tim zemljama.

Da li kod Marina postoji volja da ostane?

– Volja postoji!

Mirko Ivanić – da li je to zatvorena priča?

– Nije tajna da je naša velika želja već duže vreme. Mislim da u ovom trenutku postoji veća zainteresovanost svih strana da Mirko dođe. Šta će da se desi do kraja roka, videćemo…

Da li je odlazak Marina uslov za dolazak Ivanića?

– I jeste i nije.

Kakva je situacija sa Milanom Gajićem?

– I on je naša želja duže vreme. Ukoliko bude prilike da dođe, mi ćemo da je iskoristimo – zagolicao je maštu ‘Delija’, Mitar Mrkela. 

Prvi utisci o Slovaku Jirki?

– Zapao nam je za oko u dvomeču sa Trnavom. Pokazao je da je moderan igrač, igrač budućnosti kakvog nismo imali na našim prostorima. Pokazuje ono što smo očekivali od njega.

Pavkov? Da li postoji opcija da on ode?

– Sa Milanom smo produžen ugovor, i ja bih voleo da mi ostanemo sa ovim kadrom. Mada postoji otvorenost nekih tržišta.

Šta se dešava oko produžetka ugovora sa Milanom Borjanom, da li se pregovara?

– Pričali smo u Beogradu, ja sam kraće razgovarao sa njim ovde po dolasku u Belek. Nastavićemo razgovor u Beogradu.

Voljan li je da ostane na stadionu ‘Rajko Mitić’?

– Voljan je.

Trener Vladan Milojević sve manje koristi Lorenca Ebislija, da li Holanđanin odlazi?

– Već sam odgovorio. Ne znam u ovom trenutku šta će da se desi, jer tržište diktira neke stvari.

Šta se dešava sa Kafuom, da li Brazilac ima neku ponudu?

– Koliko znam ništa nije stiglo. On je u Beogradu, trenira sa Ivicom Momčilovićem. Bila je mala mogućnost da ode u Uzbekistan, ali ništa o tome nisam čuo u prethodnih sedam-osam dana.

Kada je reč o dolascima, da li to znači da ste u Srbiji kupili sve što vas zanima i da sada razmatrate samo opcije iz inostranstva?

– Uglavnom je tako.

Milojević je već rekao da je prezadovoljan pojačanjima?

– Svi u klubu smo zadovoljni kako sve izgleda. Ovaj rok je važan za nas jer želimo da ojačamo ekipu i da se dobro spremimo za ono što nas čeka u kvalifikacijama na leto. Sada se prave potezi koji će biti korisni tada. Ono što sada dovedemo, to je to. Jer je letnja pauza mnogo kraća i tada je teško u početnom delu prelaznog roka dovesti kvalitetna pojačanja – zaključio je sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela.

0
0

3 Komentara

  1. Стојковић јовичић,чаушевић симић су играчи чија игра ми се ме свиђа

    0
    0
    Odgovori
  2. Марин да остане! Иванић није вредан светог дреса! Ебесилио тек треба да покаже шта зна, и зато треба да остане. Јованчић капитен!

    0
    0
    Odgovori
    • Ebesilio je i danas protiv Ludogoreca pokazao da je potpuno neupotrebljiv, kao I Stojković koji je velika ozonska rupa u odbrani. Ni Savič i Čaušić nisu mnogo pokazali! Ostali igrači Zvezde su bili na nivou!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter