0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DEJAN JOVELJIĆ ZA HS: Voleo bih da budem kao Luka Jović, milioni igrača nisu imali sreću kakvu sam ja imao!

Objavljeno: 30.01.19 u 11:00

‘Prija mi što me navijači porede sa Lukom Jovićem’, istakao je u intervjuu za naš portal u Beleku mladi Dejan Joveljić.

Od specijalnog izveštača iz Beleka – Darko Noveski

Odavno je prerastao svoju generaciju i na velika vrata ušao je u prvi tim Crvene zvezde. Kod Vladana Milojevića je dokazao veliki talenat, već je postigao četiri gola u ‘takmičenju matorih’, te se navijači sa razlogom nadaju da će strelac preko 30 golova u jednoj omladinskoj sezoni na proleće dobijati mnogo veću minutažu.

– Na Kipru smo odradili prvi deo bazični i bilo je naporno, ali to mora da se prođe, jedva smo čekali Tursku i Antaliju da igramo utakmice. Juče smo imali prvu i pobedili, rezultat sada nije u prvom planu, bitno je da se niko ne povredi i da ispunimo sve zahteve šefa Milojevića – počeo je priču za HotSport, Dejan Joveljić.

 Poništen ti je i gol, nisi se snašao u neobičnoj situaciji?

– Malo sam se zbunio u toj situaciji, nadam se da mi saigrači nisu zamerili.

 Otišao je Nikola Stojiljković i sada sa Milanom Pavkovom i Ričmondom Boaćijem konkurišeš za mesto u samom špicu. Da li na proleće očekuješ veću minutažu i da li si o njoj pričao sa trenerom Vladanom Milojevićem?

– Konkurencija su sada dva veoma kvalitetna špica, sa šefom nisam pričao o minutaži, na meni je da se dokažem ovde i kada se vratimo u Beograd, da na utakmicama na kojim dobijem šansu pokažem koliko znam, da golovima i asistencijama doprinesem da moj tim pobeđuje i da ću dobiti više minuta – kazao je Joveljić.

 Jesenas si dokazao rakošan talenat, sa svega 19 godina si postigao četiri gola u seniorskoj konkurenciji?

– Postigao sam dva gola u prvenstvu i dva u kupu za prvi tim. Nisam imao jesenas veliku minutažu te smatram da su dva gola u ligi korektna, baš kao i u kupu.

 Debitovao si i u seniorskoj Ligi šampiona. Kakav je bio osećaj kada te je trener Vladan Milojević na ‘San Paolu’ pozvao da uđeš na teren protiv velikana kakav je Napoli?

– Iskren da budem nisam ni znao da ću da igram Ligu šampiona za seniore, uvek su mi dva dana ranije govorili da ostajem sa omladincima, a u Napulju sam prvi put radio sa prvim timom i nadao sam se da ću zaigrati, a kada su mi rekli da sam u 18 i da ću biti na klupi bio sam presrećan. Kada sam otišao na zagrevanje malo sam gledao utakmicu, malo sam gledao ka treneru i pet minuta pred kraj prvog poluvremena me je trener pozvao i rekao da kod Kosanovića pogledam prekide i to sam brže bolje uradio kako bi se što pre našao na terenu. To je najveći nivo na kom sam ja zaigrao, postoje milioni igrača koji nikada ne zaigraju u Ligi šampiona i Ligi Evrope, šta više da vam kažem – iskren je bio supertalentovani Dejan Joveljić.

FOTO: STARSPORT

 Rekorder si po broju postignutih golova u mlađim selekcijama, koliko ti to pomaže danas kao senioru kada se nađeš u prilici za gol?

– Uh, dao sam preko 200 golova na tim terenima omladinske škole Crvene zvezde, sad je na meni da ih prebacim u seniorsku konkurenciju. Uvek ostanem posle treninga da vežbam završnicu, da utvrdim taj šut i sigurno da su mi golovi u omladinskoj konkurenciji pomogli da ih i u seniorskoj konkurenciji postižem.

 Postigao si tri gola i u omladinskoj Ligi šampiona, igrao si protiv vršnjaka iz Liverpula, PSŽ-a i Napolija, da li si se uporedio sa njima?

– Posmatrao sam na kom sam nivou ja, a na kom su nivou oni, ta tri gola u omladinskoj Ligi šampiona su mi mnogo značajna. Sa druge strane mi je mnogo žao kada smo u Liverpulu vodili sa 1:0 sve do dva-tri minuta pre kraja i tom pobedom bi bili prvi na tabeli, kasnije bi sigurno prošli grupu. Što se tiče igrača Liverpula, PSŽ-a i Napolija, stvarno imaju sjajne mlađe kategorije koje rade u fantastičnim kampovima. To je na zavidnom nivou.

 ‘Delije’ u tebi vide novog Luku Jovića, da li bi voleo da jednog dana budeš kao on, ali sa dužim stažom na stadionu ‘Rajko Mitić’?

– Ja se iskreno nadam da ću duže ostati na ‘Marakani’. Luka je moj dobar prijatelj i drugar, često se čujemo, stvarno jedan dobar momak koji nama mlađim igračima bi trebalo da bude dobar primer. Recimo kada je otišao u Benfiku tamo nije dobijao priliku, nije se snašao, ali nije odustajao, tek je sada posle nekoliko godina isplivalo ono što je stvarno on, strašan napadač. Odlična sezona u Frankfurtu, prija mi poređenje sa njim i nadam se da ću biti kao on – rekao je novi ‘vunderkind’ Crvene zvezde.

 Na spisku si mlade reprezentacije Srbije da li se nadaš pozivu na predstojeće Evropsko prvenstvo u Italiji koje se održava u junu?

– Ako budem imao dobru minutažu nadam se da će me selektor Goran Đorović uvrstiti na spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Italiji – iskren je bio talentovani Dejan Joveljić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter