0
Domaći fudbal

LUKA LUKOVIĆ: Navijao sam za Čuku protiv Zvezde

Objavljeno: 29.01.19 u 14:23

Luka Luković je jedno od dva pojačanja Čukaričkog ove zime. Potpisao je za belo-crne u istom danu kad i novajlija iz IMT-a Stefan Kovač. Dete Crvene zvezde, momak iz Beograda, u rodni grad vratio se preko Vojvodine, švajcarskog Bila, Bačke i belgijskog Muskrona.

– Na predlog Vladimira Matijaševića sam došao u Čukarički, bio sam od novembra u klubu, trenirao, brzo je došlo do dogovora. Već su prvi utisci bili zaista lepi, sve je kako treba, nije bilo razloga da ne uspostavimo saradnju – kazao je na početku razgovora u Limasolu, gde je Čukarički na pripremama, Luka Luković.

Sa prethodnim klubom Muskronom Luković je sporazumno prekinuo saradnju. Sada je vreme za novi početak na Banovom brdu.

– U Belgiji se jednostavno nisu sklopile kockice, tako da sam odlučio da se vratim u Srbiju. Čukarički je bio najbolji mogući izbor za mene u ovom trenutku – kazao je Luković, koji je potom dodao:

– Sve najbolje sam i ranije čuo o Čukaričkom, da je to najorganizovaniji klubu u Srbiji, sada sam se u sve to i sam uverio. Posle duže vremena sam malo kod kuće, bio sam u Bačkoj Palanci, Novom Sadu, Belgiji. Sada je ovo najbolja sredina za mene.

Otkrio je Luković da od novih saigrača jednog poznaje od ranije, iako nisu prethodno igrali zajedno.

Nenada Kisa znam duže vreme, iz kraja, igramo mali fudbal zajedno. Naravno, tu ja pobeđujem. Na malom fudbalu sam ja ono što je Kiso na treninzima Čukaričkog.

Luković igra u veznom redu, po potrebi može da bude i na poziciji napadača. A baš tu je u Čukaričkom najveća konkurencija.

– Odgovara mi takva situacija, što je bolja konkurencija, svi smo motivisaniji da pružimo maksimum, da se u svakom trenutku trudimo da budemo bolji. Mogu da igram i levo krilo, desno, iza špica, mogu i na mestu napadača. Šef će odlučiti gde ću i koliko ću igrati.

Luković je pratio nastupe svog novog kluba u jesenjem delu sezone.

– U prvom delu sezone Čukarički je igrao vrlo dobro, na četvrtom je mestu. Mislim da tu treba i da ostanemo i da izborimo kvalifikacije za plasman u Ligu Evrope.

Kao dete Crvene zvezde, Luković je priznao da mu je žao što nije prošao među crveno-belima.

– Ostaje žal, sigurno. Navijam za Crvenu zvezdu, otac takođe, jednostavno nije se namestilo. Ali, život ide dalje, nikad se ne zna…

Za koga si navijao u poslednjem meču prvog dela sezone, kad su se na Banovom brdu sastali Čukarički i Crvena zvezda?

– Za Čukarički, naravno – uz osmeh je rekao Luković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter