0
Evropske lige

FOTO: FK Čukarički

PRIPREME ZA NASTAVAK SEZONE: Čukarički bolji od Sinđelića

Objavljeno: 21.01.19 u 19:57

Čukarički je slavio pobedu posle preokreta u prvom prijateljskom meču pred nastavak sezone, Brđani su bili bolji od člana Prve lige Srbije, beogradskog Sinđelića.

Bila je to vrlo dobra provera za trenere oba tima, koji su prema ranijem dogovoru igrali po poluvreme sa različitim ekipama. Brđani su imali loptu u nogama u prvom poluvremenu, inicijativu i šanse, ali su Orlići postigli prva dva gola. Prvi, posle odlične kontre, u 17. minutu Tufegdžić je rutinski savladao Belića posle ubacivanja sa desne strane.

Samo 15 minuta kasnije prednost Sinđelića duplirao je Denković, posle grube greške odbrane Čukaričkog. Ipak, u smiraj prvog poluvremena usledila je odlična kontra i na drugoj strani, koju je povukao Đorđević, dodao je do Docića, a ovaj prosledio loptu Tediću, a najboljem mladom igraču Super lige u prošloj godini nije bilo teško da zatrese mrežu rivala – 1:2.

U nastavku mnogo bolja igra Čukaričkog krunisana je preokretom. Krunić je u drugom poluvremenu šansu pružio mladom golmanu Petroviću, na mestu štopera, iako to nije njegova prirodna pozicija, bio je Stojanović, uz mladog Bakića, koji je pre nekoliko dana potpisao prvi profesionalni ugovor sa belo-crnima.

FOTO: FK Čukarički

Drugih 45 minuta odigrale su i novajlije Luka Luković i Stefan Kovač, obojica asistenti kod golova, a šansu su dobili još Veličković, Kiso, Šarić, Vidosavljević, Belaković, kao i Darko Zorić, koji je odlično odigrao na poziciji levog beka.

Na startu nastavka Vidosavljević je propustio dve solidne prilike, nedugo potom još jednu, kad je golman Vukašinović pravovremeno istrčao i „skratio” mu ugao. Ipak, u 80. minutu, posle divnog proigravanja Lukovića petom preko odbrane rivala, Vidosavljević je prelepo plasirao loptu u mrežu Sinđelića – 2:2. U finišu susreta još jedna minijatura Lukovića, nanizao je nekoliko protivničkih igrača, doturio loptu do Kovača, ovaj je pronašao Šarića, a napadač Čukaričkog kompletirao je preokret – 3:2.

Čukarički – Sinđelić (Bg) 3:2 (1:2)

Strelci: 0:1 – Tufegdžić u 17, 0:2 – Denković u 41, 1:2 – Tedić u 45, 2:2 – Vidosavljević u 80, 3:2 – Šarić u 90. minutu.

Teren na Adi Ciganliji. Gledalaca: 50. Sudija: Andrija Stojanović (Beograd).

ČUKARIČKI: Belić, N. Stevanović, Puškarić, Šarić, Docić, Bogosavac, Đorđević, Kajević, Ovusu, Tedić. Drugo poluvreme: Petrović, Veličković, Kovač, Lukvoić, Stojanović, Vidosavljević, Belaković, Bakić, Zorić, Kiso, Šarić.

SINĐELIĆ: Trkulja, Bumbar, Blagojević, Valentić, Pešić, Branković, Đurić, Matijević, Tufegdžić, Denković, Krstić. Drugo poluvreme: Vukašinović, Daka, Đorđević, Nikić, Radman, Ilić, Platiša, Albert, Franciskas, Pavićević, Emi, Radosavljević, Iv, Mikuletić, Ristivojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter