5
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PARTIZANOVO VELIKO POJAČANJE: ILIEV – Igrač koji nam je nedostajao! NDŽIJE: Zovu me ‘Nejmar’, ali ne zbog frizure…

Objavljeno: 17.01.19 u 12:55

Na stadionu u Humskoj promovisano je prvo pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, Norvežanin Musa Ndžije koji je poreklom iz Gambije.

Kao i uvek, uvodnu reč dao je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev, koji je Musu Ndžijea predstavio kao igrača sa karakteristikama koje su nedostajale Partizanu.

– Malo duže ste čekali na druženje ove godine, kada su pojačanja u pitanju. Ponosan sam, kao i uvek kad dođe neko pojačanja. U januaru pravimo ekipu i za ovu polusezonu, ali i bazu za evropska iskušenja. Analiizirali smo šta nam je potrebno, kad smo došli do zaključaka krenuli smo u realizaciju.

Musa je u Humsku stigao sa velikim očekivanjima, ali ne tolikim poput nekih prethodnika stranaca. Zbog toga Iliev nije želeo da koristi ‘bombastičke’ reči kao ranijih godina.

– Prethodnih godina ste bili svedoci nekih mojih velikih reči, ali bih sada ostavio Musi da pokaže na terenu. Verujem u njega – istakao je Iliev.

Zatim je reč dobio i sam fudbaler, koji je u Humsku stigao kao slobodan igrač iz Stabeka, sa kojim mu je istekao ugovor 31. decembra.

– Bio sam sa bratom da vidim grad i klub. Trebalo je da u ponedeljak odem u Tursku, ali sam u međuvremenu odlučio da dođem u Beograd. Ovde sam osetio puno ljubavi, osetio sam se veoma dobro. Nisam imao prevelika očekivanja, ali „kupilo“ me je vreme provedeno ovde. Želeo sam da se vratim i prenesem svojim bližnjima lično iskustvo. U nedelju sam odlučio da neću ni gledati ponude iz Turske i došao sam u Beograd.

Musa Ndžije će u Humskoj nositi dres sa brojem 21. Izneo je očekivanja, kako kluba, tako i svoja lična.

– Znam da je klub iz vrha, znam za rivalitet sa Crvenom zvezdom, znam da klub želi da igra Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Što se mene tiče, daću sve od sebe, moram da se dokažem. Radiću, daću sve od sebe na treninzima. Želim da budem u prvih 11 – rekao je Ndžije.

Prati ga zanimljiv nadimak – ‘Nejmar’.

– Volim da driblam, da stvaram probleme odbrani. Zbog frizure nije sigurno.

O večitom derbiju…

– Da, gledao sam nešto, brat mi je puštao. Poslednji derbi sam video, Rikardov gol. Nestvarna atmosfera, nikad nisam video sličan derbi.

Malo je Musa znao da kaže o srpskim igračima.

– Ne mogu da se setim nikoga, sa Bojanom Zajićem sam igrao kad sam tek ušao u prvi tim.

Na kraju se Iliev osvrnuo na pisanja medija da Ndžije kao krilni napadač nije dobar u defanzivi.

– Musa nije došao da igra odbranu već da napada. Sigurno nisam doveo igrača koji je neprofesionalac – zaključio je konferenciju Ivica Iliev.

Sa stadiona Partizana – Strahinja Nikolić

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

5 Komentara

  1. Koga ovaj covek laze?pa Zajic koji igra tamo 10 godina kaze da ovaj veze sa fudbalom nema!!!ljudi partizan je sada ono sto je Zvezda bila pre 10 godina…menadzerska ekipa!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter