0
Fudbal

AZIJSKI KUP: Okončana grupna faza, poznati parovi četvrtfinala

Objavljeno: 17.01.19 u 19:03

Mečevima poslednjeg, 3. kola E grupe okončana je grupna faza Azijskog kupa, a u dalje takmičenje plasman su obebedile selekcije Katara i Saudijske Arabije, dok je Liban uprkos pobedi nad Severnom Korejom ostao bez prolaska u narednu rundu.

Libanu je bila nephodna pobeda od četiri gola razlike nad nejakom Severnom Korejom, ali su već u 9. minutu gubili 1:0, nakon što j Pak Kvang Piong prvi put na turniru postigao prvi gol ove reprezentacije.

Usledio je ipak preokret, prvo je u 27. minutu Mičel pogodio za 1:1, da bi u drugom delu preko El Helvea u 65. i Matuka sa penala došli do 3:1, pa im je bilo neophodno da postignu još dva pogotka u preostalih deset minuta. Imali su prilika, u nadoknadi vremena i zicer, ali su do gola stigli tek u osmom minutu nadoknade, preko El Helvea, pa je turnir za njih završen.

U meču za prvo mesto ove grupe Katar je prvo promašio penal u prvom poluvremenu, da bi zatim Almoez u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena postigao prvi, a deset minuta pre kraja meča i drugi gol za overenu prvu poziciju.

Kao najbolje trećeplasirane ekipe u dalji tok takmičenja prošle su reprezentacije Bahreina, Kirgistana, Omana i Vijetnama, dok Palestina i Liban idu kući.

Azijski kup, 3. kolo

Grupa E

Liban – Severna Koreja 4:1
Katar – Saudijska Arabija 2:0

Osmina finala

Tajland – Kina
Iran – Oman
Jordan – Vijetnam
Japan – Saudijska Arabija
Južna Koreja – Bahrein
Katar – Irak
UAE – Kirgistan
Australija – Uzbekistan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter