Stvar je već bila rešena – Peking Guan dobija Musu Dembelea, Totenhem dobija devet miliona funti, a kineski fudbal još jednu “zvezdu padalicu” koja će smiraj karijere dočekati gledajući kako bankovni račun biva sve puniji i puniji. No, na opšte zaprepašćenje Kineza, u poslednjem momentu usledio je – preokret!

Naime, Dembele je jutros otišao ka Hong Kongu, iz kog je trebalo da se uputi kad Pekingu. Totenhem je prihvatio ponudu, i preostalo je samo da “padne” potpis. A onda je Dembele, dok su ga u Pekingu željno iščekivali, zapravo otišao nešto više od 2,100 kilometara južnije, u Guangžu


No, ni tu nije kraj zavrzlamama… U ovom gradu postoje dva kluba – Evergrande, drugoplasirani tim Superlige, kao i R&F, na čijoj klupi sedi Dragan Stojković Piksi. I upravo se čini da bi legenda Crvene zvezde mogla da bude glavni “faktor” iza ove “krađe”. Naime, novinar Kristof Tero je prvobitno javio da je njegova nova destinacija upravo R&F, mada je ubrzo potom taj tvit obrisao, i umesto njega objavio obaveštenje da je u pitanju samo – Guangžu, bez navođenja koji od ova dva.

Ovo bi moglo veoma lako da znači da će Dembele umesto u Pekingu zaigrati za jedan od ova dva kluba, ali i da je u toku “gradski derbi” za usluge ovog sjajnog fudbalera.

Da li će se na kraju Piksi radovati? Saznaćemo do kraja dana…