Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević na prvom okupljanju tima pred početak zimskih priprema govorio je o aktuelnim temama, igračkom kadru, interesovanju za prvotimce Brđana, eventualnim dolascima u klub, ciljevima…

Na početku je potvrdio da je samo jedan igrač napustio klub.


– Bojiću je istekao ugovor, on je otišao iz kluba. Od ostalih igrača, poštedu je dobio Đurić, koji se naravno pojavio na okupljanju, ali će pauzirati koji dan zbog prehlade, kazao je Mirosavljević.

Tokom svakog januara u centru pažnje je prelazni rok, odnosno odlasci i dolasci igrača. Stav sportskog direktora Čukaričkog je da neće bez preke potrebe angažovati pojačanja, s obzirom da je klub odlično popunjen na svim pozicijama.

– Nećemo da gomilamo igrače, zadovoljni smo kadrovskom situacijom i igračima koje imamo, takođe i rezultatima koje smo ostvarili u jesenjem delu sezone. Što se tiče pojačanja, ona će isključivo zavisiti od odlazaka. Dovešćemo igrače samo u slučaju da neko ode, a nadamo se da će biti odlazaka do kraja prelaznog roka. U suprotnom, nećemo praviti gužvu, nećemo dovoditi samo da bismo doveli.

Tokom prošle godine, Miroslav Bogosavac je po mnogim parametrima bio najbolji pojedinac Čukaričkog. Izabran je u tim godine Zajednice Super lige, bio je neizostavni član mlade selekcije Srbije koja se plasirala na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu, kruna svega je poziv u A selekciju za gostovanje na Barbadosu.

– On je trenutno najbliži odlasku, najviše interesovanja ima za njega. Ali, postoji interesovanje i za druge naše igrače, nikome nećemo praviti problem. Opet, nećemo ništa raditi neplanski, nećemo da slabimo ekipu, a da ne možemo da ostvarimo ciljeve koje smo sebi postavili na početku sezone, jasan je Mirosavljević.

Pored Bogosavca, još dvojica momaka iz Čukaričkog, kapiten Marko Docić i mladi Aleksandar Đorđević, dobili su pozive za A selekciju Srbije.

– Pre svega, to je veliki plus za klub, tri momka su dobila pozive za A reprezentaciju, bez obzira što u tom trenutku tu neće biti najbolji srpski igrači, koji nastupaju u evropskim klubovima. Sigurno će to malo poremetiti naš plan rada, ali i kad odu tamo radiće sa reprezentacijom, neće mnogo izgubiti, istakao je Mirosavljević.

Istakao je sportski direktor Čukaričkog i da će sa nekim igračima biti obavljeni razgovori, te da postoji mogućnost da neko od onih ko je manje igrao ode na pozajmicu.

– Svi igrači su pod ugovorom, u obavezi su da počnu pripreme sa klubom. Sa nekim igračima ćemo obaviti razgovor, videćemo šta je najbolje za njih i za klub. Neki će možda otići i na pozajmice, zaključio je Mirosavljević.