1
Domaći fudbal

FOTO: ČUKARIČKI

SIMO KRUNIĆ: Krećemo udarnički, od momaka sa prolećnog dela samo Bojić nije tu

Objavljeno: 11.01.19 u 16:52

Skoro mesec dana je prošlo od poslednjeg duela, koji je Čukarički igrao na Banovom brdu protiv Crvene zvezde.

Posle pauze, novogodišnjih i božićnih praznika, malo toga se promenilo, i u sastavu belo-crnih, i u vremenskim uslovima koji su ispratili i dočekali Brđane.

Simo Krunić je tačno u deset časova izvršio prozivku, poželeo sreću igračima i saradnicima u stručnom štabu, a potom su prvotimci odradili i prvi trening, u balonu postavljenom na veštačkom terenu stadiona na Banovom brdu. ‘Dirigentsku’ palicu na početku treninga preuzeo je kondicioni trener Dejan Ilić, potom je treningom ‘komandovao’ trener u stručnom štabu Pavle Delibašić, a naposletku Simo Krunić i njegov prvi pomoćnik Igor Bondžulić. Sa golmanima je odvojeno radio Oliver Kovačević.

Svi prvotimci Čukaričkog, izuzev Nemanje Stevanovića koji će kasniti dva dana, pojavili su se na prvoj prozivci. Dojučerašnje saigrače pozdravio je i Petar Bojić, jedini koji je napustio klub, s obzirom da mu je istekao ugovor. Sa Brđanima je trenirao i Luka Luković, koji bi uskoro i zvanično trebalo da postane prvo pojačanje belo-crnih. U centru pažnje je bio novopečeni otac Samuel Ovusu.

Čukarički će raditi u Beogradu do 25. januara, kad će se ‘preseliti’ na Kipar, gde će odraditi deo zimskih priprema. Povratak sa ‘Rajskog ostrva’ predviđen je za 9. februar, a prvi meč u nastavku Super lige belo-crni bi trebalo da odigraju 16. februara u Nišu protiv Radničkog.

FOTO: ČUKARIČKI

– Krenuli smo sa 26 igrača. Od onih koji su tu bili prošle godine, samo je Bojiću istekao ugovor, a priključio nam se Luka Luković. Još uvek nismo priključivali igrače koji su u našem omladinskom pogonu, ali će oni putovati zajedno sa nama na pripreme na Kipar. Tamo ćemo biti u prilici da vidimo da li je još neko od njih može trenutno da konkuriše za prvi tim. Opet, već sam pominjao da je izuzetno teško da možemo još mladih igrača da imamo u prvom timu, s obzirom da ih je već sada sasvim dovoljno, rekao je Simo Krunić, koji je potom govorio o planu priprema:

– Igramo samo jednu utakmicu do odlaska na Kipar, protiv Sinđelića 21. januara, najverovatnije na Adi Ciganliji. Nisu baš najbolji uslkovi, moraćemo da očistimo terene na kojima ćemo trenirati, sneg gotovo svakodnevno pada. Imaćemo malo problema, ali više ćemo raditi na fizici, na snazi, tako da uslovi i nisu prioritet na početku.

Krunić je naglasio da cilj kluba ostaje isti, plasman u Evropu.

– Trenutno smo na četvrtom mestu, trudićemo se da tu ostanemo, to nam je cilj. Prema onome što smo do sada videli, najveći konkurenti će nam biti lučanska Mladost i Napredak. Nadamo se da ćemo ostvariti zacrtano, Čukarički po svemu zaslužuje Evropu. Već dve godine, sticajem raznim okolnosti nismo igrali međunarodna takmičenja, ali je Čukarički klub koji je to i ranije zasluživao.

FOTO: ČUKARIČKI
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter