Uprava Voždovca odlučna je u nameri da se klub vrati u gornji deo tabele i u borbu za plej of, što pokazuje i prvi transfer u zimskom prelaznom roku.

U redove Zmajeva vratio se iskusni napadač Predrag Sikimić sa kojim će klub dobiti pravo pojačanje u napadu.


Sikimić će u narednih godinu dana, na koliko je potpisan ugovor, pokušati da učini Zmajeve ubojitijim i efikasnijim ispred protivničkog gola.

– U Voždovcu sam prvi put igrao 2015. godine kada sam se vratio sa Tajlanda, i utisak je tada, kao i sada da klub konstantno napreduje u svakom smislu. U timu je i dalje par momaka koji su igrali sa mnom kada sam prvi put došao, tako da sam se i sada jako brzo adaptirao. Voždovac je jednostavno takva sredina, da se igrač oseća prijatno, kako zbog saigrača, tako i zbog ljudi koji rade u klubu da obezbede najbolje moguće uslove za rad igrača, istakao je Sikimić.

Sikimić je pre dve godine odličnim igrama i golovima u dresu Voždovca privukao pažnju Crvene Zvezde, koja je bila odlučna u tome da dovede iskusnog centarfora, i u tome uspela. Kao neko ko je promenio dosta klubova u Srbiji, Sikimić može da napravi paralelu između Voždovca i ostalih klubova:

– Voždovac je klub koji se izdvaja od ostalih, stabilan je klub i u poslednjih godina napravio je neke odlične transfere što je dokaz da se u klubu dobro radi. Moglo bi se reći da je Voždovac klub koji se izdvaja i organizacioni i infrastrukturno i da spada u sam vrh srpskog fudbala.

Voždovac je zimsku pauzu dočekao na 11. mestu tabele Superlige:

– Klub po svim parametrima zaslužuje da bude u gornjem delu tabele, toga smo svi svesni, i sa saigračema ću raditi na tome da proleće svi u klubu dočekamo u mnogo boljem raspoloženju, odlučan je Sikimić.

Voždovac će prvi deo priprema za nastavak takmičenja u Superligi Srbije provesti u Beogradu, dok je za 27. januar planiran put u Antaliju, gde je na rasporedu odigravanje četiri prijateljska meča sa inostranim klubovima.