Preostale su još sitnice u vidu lekarskih pregleda, što bi trebalo da bude okončano u narednih nekoliko dana, nakon čega će Aron Remzi i zvanično postati novi fudbaler Juventusa.

Remzi će dres “stare dame” zadužiti na leto kao slobodan igrač, iako je bilo priče da Juve “tobdžijama” uplati pet miliona evra kako bi Remzija dobili već sad. Arsenal je to odbio, pa će Remzi do kraja sezone biti na raspolaganju treneru Unaiju Emeriju:


– Moja ideja, moj fokus je, što sam već rekao i njemu više puta, na nama. Njegove dobre partije su nam neophodne, i srećan sam kako je igrao na poslednjih par mečeva. Pitao sam ga da li je OK sa odlukom da ga ubacujem u igru, on je rekao “Da, želim da igram”. I igrao je posvećeno. 

No, rastanak je neminovan:

– Njegova budućnost kao individualca je samo njegova i njegove porodice, agenta. Ja samo želim da i naredne subote od njega dobijem isti fokus. Što se odluke da ode tiče, poštujem je. Ne mogu više da pričam o toj situaciji, a i rekao sam već, za mene je najvažnije to što je Remzi tu, sa nama. Budućnost poštujem, ali sam srećan zbog sadašnjosti, istakao je Emeri.