Na stadionu ‘Rajko Mitić’ održana je danas komemoracija povodom smrti druge Zvezdine zvezde, Dragoslava Šekularca.

U prepunom medija centru stadiona u Ljutice Bogdana okupipili su se mnogobrojni prijatelji, porodica, bivši saigrači i mnogi drugi asovi.


Na početku je u čast velikana domaćeg sporta emitovan dokumentarac kroz koji je prikazana njegova karijera, a okupljenima se obratio prvi čovek Crvene Zvezde Svetozar Mijailović.

FOTO: STARSPORT

– Opraštamo se od Šekija, virtuoza fudbala, čoveka koji je deo istorije Fudbalskog kluba Crvene zvede koju je i sam stvarao. Majstorstvo na terenu nastavio je na trenerskoj kupi. O Šekiju je i lako i teško govoriti. Lako jer ima mnogo toga što je potigao, a teško jer ne postoje reči koje bi opisale ono što je uradio u fudbalskoj igri. Voleo je Zvezdu i tu ljubav delio sa publikom. Velika je njegova zasluga što je Zvezda postala najomiljenija. Njegove poteze su pokušavali da oponašaju, ali jedan je Šeki… Ovih dana smo dobili potvrdu kolika je veličina bila, navijači sa svih meridijana odaju mu priznanje, podsetili su se oni koji su ga gledali, a mlade naraštaje upoznali sa njim. Šeki je bio šaljivdžija, boem, pokazivao je svoj stav. Zvezda je ponosna što je u svojim redovima imala jednog Šekija. Dragi Šeki, poneo si sa sobom mane, a nama si stavio vrline, tvoje veliko fudbalsko umeće sačuvaćemo uspomenu na tebe. Bio si i ostaćeš inspiracija mnogim momcima koji su potrčali za fudbalskom loptom… Legendo za života, preselio si se u večnost, neka tvoja nemirna duša nađe večni mir. Slava ti, rekao je Mijailović.

FOTO: STARSPORT

Od mnogobrojnih igrača koje je trenirao Boško Đurovski imao je čast da se govorom oprosti od Šekularca.

– Ja sam dobio tu čast da se u ime mlađe generacije koju je trenirao, da se dostojno oprostim od Šekija. Mi smo u Zvezdi navikli da persiramo našim trenerima, učeteljima do kraja života, ali dragi moj eki hoću da ti gotovrim ‘ti’, da mi budeš otac. Da razgovaram sa tobom i da ti kažem da si bio veliki igrač i veliki trener. Imao sam tu čast da me trenirač. Umeo si ono što niko nije umeo, a to je da na okupu držiš ceo tim. To je taj šarm, kod tebe su i igrači na kupi bili zadovoljni. Imao sam privilegiju da se poslendih nekoliko godina intezivno družim sa tobom. Bio sam sa toobom u rodnom Štipu… najbolji igrač na svet. Mnogo uspomena Šeki, za ovih nekoliko godina. na kraju, u crvenoj zvezdi su bili veliki igrači, džentlmeni u kopačkama, fudbalska elegancija, majstori, bomba u nogama, ali dragi moj Šeki, niko nije bio kao ti, rekao je Đurovski.

FOTO: STARSPORT

Veliki broj ljudi okupio se na komemoraciji povodom smrti Dragoslava Šekularca, a među njima i Dušan Savić, Boško Đurovski, Nenad Bjeković, Marko Pantelić, Stevan Stojanović, Nebojša Čović, Zoran Laković, Petar Škundrić, Moca Vukotić, Ilija Petković, Vlada Stošić, Vladimir Pterović Pižon, Moka Slavnić, Stanislav Karasi, Vojin Lazarević, Dika Stojanović, Zoran Filipović, Aleksandar Boričić, Jovan Aćimović i mnogi drugi i mnogi drugi…

FOTO: STARSPORT

Na kraju komemoracije velikim aplauzom okupljeni su poslednji put pozdravili drugu Zvezdinu zvezdu.

(VIDEO:YouTube/HOT SPORT)

(Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Darko Noveski)