0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

PRIMERA: Selta ne ume bez Aspasa, Bilbao do pobede došao asistencijom – golmana!

Objavljeno: 07.01.19 u 22:55

Fudbaleri Atletik Bilbaa savladali su Seltu u Vigu rezultatom 2:1 (1:1) u poslednjoj utakmici 18. kola španske Primere.

Prošla su vremena kada su se ova dva tima borila za mesto u Evropi. Sada su oni znatno niže na tabeli i svaki bod im je značajan za opstanak u najboljem rangu.

Atletik Bilbao je u Vigo stigao sa tradicijom pobeda u duelima na moru, čak četiri slavlja u poslednjih pet mečeva, a u tome im je pomogao i izostanak najboljeg igrača Selte i reprezentativca Španije, Jaga Aspasa.

To su gosti iz Baskije iskoristili već u 17. minutu kada je sevnula odlična kontra preko Injakija Vilijamsa koji je probio po desnoj strani i sjajno asistirao za Ikera Muniaina kome sa pet metara nije bilo teško da postigne svoj peti gol u sezoni.

Međutim, opšti utisak u prvih 45 minuta je bio da je Selta bila bolja i ofanzivnija, te da je zaslužila gol, a do njega je došla bukvalno u poslednjim sekundama.

Izveden je korner sa desne strane, Gomez je samo okrznuo loptu i prosledio je na drugu stativu gde ju je dočekao Beltran i sproveo u praznu mrežu za 1:1.

U drugom poluvremenu domaćin je izašao znatno ofanzivniji i odlučniji da preokrene rezultat, ali iz je potpuno presekao krajnje nesvakidašnji gol Injakija Vilijamsa u 54. minutu.

Asistent je bio golman Ererin, koji je ispucao loptu što dalje od svog gola, prebacio potpuno smušenu odbranu Selte i spojio sa golom Vilijamsa koji je situaciju ‘jedan na jedan’ rutinski pretvorio u gol.

Iako je do kraja ostalo još više od pola sata, sve lošija Selta se od ovoga nije oporavila. Ne može se reći da nije pokušavala, fijukale su lopte kroz kazneni prostor Atletik Bilbaa, ali nijedna nije pronašla cilj i donela makar bod timu iz Viga.

Primera, 18. kolo:

Petak

Levante – Đirona 2:2 (0:1)
(Morales 58, Koke 86 — Portu 31, Garsija 72)

Espanjol – Leganes 1:0 (1:0)
(Iglesias 9)

Subota

Ueska – Betis 2:1 (0:0)
(Fereiro 73, Rivera 79 – Sanabrija 55)

Valjadolid – Rajo Valjekano 0:1 (0:1)
(Medran 1)

Alaves – Valensija 2:1 (2:1)
(Baston 21, Pina 45+1 – Pareho 14)

Nedelja

Eibar – Viljareal 0:0

Sevilja – Atletiko Madrid 1:1 (1:1)
(Ben Jeder 37 – Grizman 45)

Real Madrid – Real Sosijedad 0:2 (0:1)
(Vilijan Hoze 3, Pardo 83)

Hetafe – Barselona 1:2 (1:2)
(Mata 43 – Mesi 20, Suarez 39)

Ponedeljak

Selta – Atletik Bilbao 1:2 (1:1)
(Beltran 45+1 – Muniain 19, Vilijams 54)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter