Očigledno su ambicije ovog nacionalnog tima mnogo veće od trenutnih igara.

Povezane vesti

Fudbalski savez Tajlanda je smenio Milovana Rajevca sa pozicije selektora reprezentacije.

Povod je bio poraz na startu takmičenja u Kupu Azije koji je Tajlandu nanela Indija, prilično ubedljivo sa 4:1. Kako su Tajlanđani ekspresno smenili srpskog trenera, tako su pronašli i zamenu, pa će u budućnosti nacionalni tim voditi Sirisak Jotkahaktaji, što je potvrdio predsednik saveza Somjot Pompanmuang.

– Trener i njegov stručni štab su odgovorni za poraz od Indije i snosiće posledice. Razočaran sam i kao predsednik i kao navijač Tajlanda, ali verujem da još uvek možemo do drugog kruga i da je povaj potez korak u tom smeru. Kada se javi problem nemam pravo da okrećem glavu, moram da povučem konkretne poteze, izjavio je Pompanmuang.

Rajevac je krajem aprila 2017. godine preuzeo Tajland i vodio ga na 18 utakmica. Upisao je osam pobeda, sedam poraza i četiri nerešena meča, a do izgubljene utakmice od Indije imao je seriju od osam utakmica bez poraza. Poslednji put izgubio je 2. juna 2018. godine od Kine, a kasnije je vezao seriju dobrih rezultata i slavio protiv Istočnog Timora sa 7:0, protiv Indonezije sa 4:2…