0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

VELIKA TUGA: Preminuo Dragoslav Šekularac!

Objavljeno: 05.01.19 u 10:52

Legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, kao i druga Zvezdina zvezda umrla je u 81. godini života.

FK Crvena zvezda sa velikim žaljenjem je obavestila javnost da je danas preminuo Dragoslav Šekularac.

Popularni Šeki uvek je bio čovek koji je predstavljao simbol jednog vremena i fudbaler čije će se ime večno sa poštovanjem i divljenjem pominjati.

Rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu i svojim igrama i golovima u Zvezdinom dresu zaslužio je da se nađe u najužem izboru za najboljeg igrača svog omiljenog kluba svih vremena.

Jedan od najboljih driblera na ovim prostorima za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 1955. godine. Za 11 godina u klubu odigrao je 470 utakmica i postigao 119 golova, osvojio je sedam titula državnog prvaka i pet kupova. Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasledniku u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je šampion Evrope i sveta.

„Kralj driblinga“, druga Zvezdina zvezda odmah iza Rajka Mitića, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobednik, četvrta u svetu i druga u Evropi. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i dao šest golova.

O tačnom vremenu održavanja komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obaveštena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter