Svaka generacija Partizana u svojim redovima imala je nekog bisera iz omladinske škole, više ili manje sjajnog,  a u ovom timu to je Svetozar Marković.

Mladi štoper Partizana 2018. godinu definitivno će pamtiti kao prekretnicu u svojoj karijeri. Koliko će velika biti zavisi od njega, ali i mnogih drugih faktora, pa tako i ’pitanja svih pitanja’ u ovom momentu:


 Da li je pravo vreme da se otisne u inostranstvo?

– Da, stvarno se mnogo priča o mom odlasku. Ali zaista, još uvek ništa nije izvesno i ni sam ne znam šta će biti. Jedno je sigurno, ja ću u dogovoru sa klubom i porodicom odlučiti šta je najbolje za mene, ali i za klub – rekao nam je Svetozar Marković.

U 2018. godini je promovisan u prvom timu Partizana, onako, ’na sva zvona’. Činilo se da bi mogao da bude naslednik Nikole Milenkovića, ali ipak predstoji još par godina pred njim kako bi dostigao sadašnjeg štopera Fiorentine.

– Ono što ću definitivno pamtiti iz 2018. godine su dva derbija koja sam odigrao i koja su san svakog igrača u Srbiji. Oni su mi ostavili poseban utisak i nadam im se što više. Kada je reč o momentima koje bih želeo da zaboravim, nemam ih. Pamtim samo lepe stvari – optimistično poručuje Marković.

– Još je mnogo rada preda mnom da bih dostigao Blekija. Poznajemo se, ali nismo baš u kontaktu. Na meni je da radim naporno svakog dana i da dajem svoj maksimum. Jer još uvek sam veoma mlad i videćemo koliko daleko ću otići – ističe Marković.

FOTO: STARSPORT

Mnogo teži posao Partizan ima da te zadrži u igrici ‘Football Manager 2019’, gde su među najvećim ’vunderkidovima’ u toj simulaciji.

– Hahaha. Često igram Manager i mogu samo da kažem da sam prezadovoljan svojim ocenama. Naravno, uživam zbog toga – otkrio nam je u šaljivom tonu popularni Sveta.

 Budući da si sarađivao sa dvojicom trenera koji su bili vrsni štoperi, sigurno ti mnogo znače tajne i ‘cake’ koje ti je otkrivao Miroslav Đukić, a sada Zoran Mirković?

– Tačno. Od obojice sam naučio dosta i, što je najvažnije, učim i dalje. Ali ne znam sada baš koju tajnu bih mogao da vam otkrijem.

 Veliki izazov u 2019. godini za tebe će biti i Evropsko prvenstvo za mlade u Italiji. Srbija će biti u grupi B sa Nemačkom, Danskom i Austrijom?

– Ostvarili smo dobar uspeh i očekivanja su stvarno porasla. Mislim da imamo odličnu ekipu i da možemo da napravimo velike stvari tamo – zaključio je Svetozar Marković razgovor za HotSport.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.