1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ ZA HS: Neću u inostranstvo pošto-poto, Tončev živi za Radnički i želim da mu pomognem, Drinčić ne može da ide!

Objavljeno: 04.01.19 u 00:10

Ivica Tončev imao je ulogu Deda mraza i doneo najlepši mogući poklon Nišlijama i Meraklijama.

Kako je danas najavljeno iz kluba Nenad Lalatović ostaće na klupi Radničkog iz Niša, a u eksluzivnom razgovoru za HotSport otkrio je razloge ostanka, kao i pod kojim uslovima je obnovljen ugovor.

U prvom obraćanju našem portalu kao trener Radničkog Nenad Lalatović je izjavio da ga je teško voleti ukoliko ga ne poznajete, a kada ga upoznate, ne možete više bez njega. Čini se da je tako i njegovoj ljubavnoj priči sa Nišom i Radničkim.

– Uopšte nije bilo teško da prelomim i ostanem u Radničkom. Ostvarili smo u prvom delu sezone ono što niko nije očekivao, osvojili smo 50 bodova, oborili mnoge rekorde. Imao sam inostranu ponudu koju sam odbio jer smatram da ne želim da idem u inostranstvo pošto-poto. Prevagnulo je to što me je publika od prve utakmice podržavala. Imao sam veliku podršku na tribinama i u gradu, počeo je Nenad Lalatović.

Lalatović je u nastavku rekao da finansijski motiv ni u jednom trenutku nije igrao ulogu u njegovoj odluci da ostane u Radničkom.

– Pohvalio bih Ivicu Tončeva, radi se o čoveku kojem je interes Radničkog na prvom mestu. Nije nam dugo trebalo da se dogovorimo, usaglasili smo se u dva minuta. Na sebe kao čoveka sam najviše ponosan jer nijednog trenutka nisam tražio da mi se poveća plata. Prihvatio sam da i narednih šest meseci radim po istim uslovima koje sam imao u prethodnih šest. Nisam želeo da nijednog trenutka ucenjujem ni Tončeva, ni navijače, a ni upravu kluba povećanjem plate, otkriva trener Nišlija.

Lalatović se još osvrnuo na početak svoje odiseje u Nišu, a do nje je umalo da ne dođe.

– Poštovanje navijača sam zaslužio. Ali verujte mi, malo je falilo da juna ne dođem u Niš. Stao sam na autoputu i poželeo da se vratim za Beograd zbog nekih stvari koje su prethodile mom dolasku u Radnički. Sada kada doživim da mi navijači uruče trofej za najboljeg trenera u Nišu, to je za svako poštovanje, a tako nešto nisam doživeo nigde tokom karijere. Njihova ljubav mi jako prija i od mene pravi boljeg čoveka i boljeg trenera, ističe Lalatović.

U narednom periodu ambicije kluba su na najvišem nivou.

– Želim da sa radničkim izađemo u Evropu. Moja velika želja kao trenera jeste da osvojim trofej. Sa druge strane, imamo veliku Zvezdu, veliki Partizan i veliku Vojvodinu. Treba sve njih da pobedimo da bismo uzeli kup. Verujem u sudbinu, kao trener išao sam svake godine stepenik više u kupu, igrao sam pre dve godine četvrtfinale, prošle godine polufinale, ako Bog bude na mojoj strani, sa Radničkim me čeka „treća sreća“, igraćemo finale. Hoćemo li ga osvojiti ne znam, ali očekujem finale, samouveren je Nenad Lalatović.

Recept za uspeh leži u dobrom upravljanju klubom ističe Lalatović.

– Zašto imamo dobre rezultate, jer na čelu kluba je Ivica Tončev. Čovek koji se trudi da igračima plata svakog meseca bude tačno u sekund isplaćena. Igrači su zadovoljni, a rezultate ne bismo imali da nemamo najbolji tim u Srbiji uz Crvenu zvezdu. Moji momci su pokazali da zaslužuju da igraju u velikim klubovima, a verujem da će se za to pravo neki od njih i izboriti u narednoj polusezoni, kaže Lalatović.

Nikola Drinčić je slobodan u izboru nove sredine, Lalatović ne krije da želi da zadrži iskusnog vezistu.

– Ostanak Drinčića je moja velika želja, on je moj kapiten. Uz Acu Jovanovića on je kapiten Radničkog. On je igrač kakvog nikada nisam trenirao i kog želim da bude uz mene i dalje i koga jako poštujem, kao i on mene. Drinčić je najveće pojačanje Radničkog ukoliko odluči da ostane, zaključak je Lalatovića.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter