Ono o čemu je nezvanično bilo reči poslednjih meseci danas je potvrdio Iv Leterm, prvi čovek istraživačkog odeljenja UEFA – Mančester Siti bi u narednih par nedelja mogao da bude izbačen iz evrokupova!

Siti je već kažnejn 2014. godine finansijski, progledala je UEFA “građanima” kroz prste finansijske malverzacije, ali je potom u javnost procurela serija dokumenata koji tvrde da je Siti od strane prebogatih vlasnika direktno na račun kluba dobio oko 60 miliona evra, što je potom proglašeno kao sponzorstvo.


– Ukoliko je tačno šta piše, moguće je da dođe do ozbiljnog problema. To bi moglo da izazove teške sankcije, izbacivanje iz takmičenja pod okriljem UEFA, rekao je on a preneo “Špigl”.

Posebno je interesantan trenutak kada je ova informacija ugledala “svetlost dana”, pošto “građani” za nešto manje od sat vremena igraju meč 21. kola Premijer lige protiv Liverpula u Mančesteru, što bi moglo da ih košta borbe za šampionsku titulu.

Pred Sitijem je izuzetno težak period, pogotovo ukoliko UEFA uspe da dokaže tvrdnje “Špigla”, što bi moglo za rezultat da ima ne samo višegodišnju suspenziju, već i kompletan raspad ekipe, odlazak Pepa Gvardiole, te popriličan pad popularnosti “građana” širom sveta.

To znači da bi ova sezona mogla da bude poslednja u kojoj bi Siti bio konkurentan, tako da je susret sa Šalkeom možda i početak jedne “labudove pesme”.