0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NG INTERVJU – MUSLIN: Saudijci vole fudbal i svoju reprezentaciju, dominiramo mi zvezdaši i partizanovci!

Objavljeno: 03.01.19 u 17:00

Nisam obišao Rijad za koji mi kažu da je kao grad iz bajke jer moj klub je u drugom delu zemlje, a dane provodim u sportskom centru, uveče sledi odmor u hotelu – kaže Muslin.

Promenio je mnogo klubova trofejni trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin, a posle Maroka na početku trenerske karijere, od pre par meseci je na novom „egzotičnom“ mestu u Saudijskoj Arabiji. Njegov klub Al Feiha je udaljena od prestonice Rijad, pa je život mnogo mirniji i bilo je potrebno malo vremena da se iskusni stručnjak potpuno uklopi novo okruženje.

– Imao sam neke informacije i očekivanja, a brzo je došlo do adaptacije na klimu, par sati napred u odnosu na Evropu. Sam grad nisam puno obišao i uglvnom najviše vremena provodimo u bazi, gde imamo sve uslove i nisam jos obišao Rijad za koji mi kažu da je grad kao iz bajke – kaze Muslin.

FOTO: STARSPORT

Mnogi nisu mogli da se uklope u potpunosti.

– Za nas sa evropskog kontinenta je mnogo novina, a kada je plan zgusnut malo je slobodnog vremena i onda sledi odmor u hotelu. Putovanja su avionom, ide se ponekad i dva dana ranije, kao kad sam bio u Rusiji.

Običaji su posebni u ovom delu sveta.

– Vidim da se poštuje tradicija i to se vidi na svakom koraku. Imaju svoja jela, posebne začine… Neka sam probao i sviđaju mi se, a pojedina su slična kao i u Srbiji. Kada možemo da biramo meni uglavnom nam ispune želje. Prošla su tri meseca tako da se osećamo kao kod kuće i prija naklonost ljudi.

Čim imaju slobodno Arabijci po običaju skoknu u obližnji Bahrein ili Dubaji.

– Vole da posećuju ove dve destinacije. Pošto sledi pauza od nekoliko dana i sledeći izlazak na teren je u Kupu 11. januara. Planiram da novogodišnjih nekoliko dana provedem u Dubajiu. Kažu da je fascinantan grad… Imao sam priliku da vidim kako je to u Americi kada sam bio kod sina Luke.

Fudbal se voli i dovode se stranci sa svih kontinenata.

– Osnov su treneri stranci i ja sam nasledio Argentinca. Oni su utrendu. Ovde je sada Žorž Žezus i Slaven Bilić, koga sam nedavno pobedio. Dolaze Brazilci, a igrača ima kao jedna legija stranaca. Dobro su plaćeni i svaki prelazni rok sledi dodatna selekcija. Sada su kao najbolji strelci u fokusu Gomis i Tavamba.

Za rezultate tokom novembra dobijena je nagrada.

– Proglašen sam za trenera meseca, a Tavamba za igrača. Zvezdaš i Partizanovac pobednici i moj klub je uspeo da dobrim nizom malo pobegnemo napred. Ipak, tek nam predstoji rad da budemo bolji i da ispunimo cilj u nastavku sezone.

Rivalitet između klubova nije pod tenzijom i postoji jedinstvo kada su u pitanju interesi reprezentacije.

– Igrači koji nose zeleni dres to smatraju svetunjom i imaju kult reprezentacije i kada je dobro, a posebno kada su lošiji rezultati. Pune stadion, pružaju podršku… Posle plasmana u Rusiju slavilo se pričaju danima. Ulažu u fudbal, hoće da napreduju i pomak se vidi.

Na kraju Slavoljub Muslin ima planove za naredni period.

– Ugovor mi traje do kraja sezone. Videćemo posle sledeće korake, takav je naš posao trenera gde god na svetu da imamo misiju – zaključio je na kraju Muslin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter