5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NG INTERVJU – VUKANOVIĆ: Letos me je zvao Partizan, ali više volim crveno-bele boje!

Objavljeno: 02.01.19 u 16:00

Aleksa Vukanović je trenutno najbolji strelac Superlige Srbije sa 12 golova na 20 utakmica.

Jedino je Haskić ove jeseni u domaćem šampionatu imao toliko pogodaka koliko i napadač Napretka koji je izborio mesto u najboljem timu Superlige. Veliko je interesovanje za Aleksu Vukanovića, bio je završen njegov odlazak u Južnu Koreju, ali se situacija drastično promenila kada su se umešale ekipe iz jakih evropskih liga koje žele momka iz Novog Sada. Ono što je gotovo izvesno, 2019. godina će Aleksi Vukanoviću doneti novu ekipu, a kako će se u njoj snaći, videćemo…

Koji je najjači utisak koji je na tebe ostavila 2018. godina?

– Mogu da kažem da je 2018. godina bila itekako dobra. Pamtiću je po pozitivnim stvarima koje su se izdešavale. Naravno, ne samo meni. Mogu da kažem da negativnih nije bilo, a ono što je takođe veoma bitno jeste postignut uspeh. Moj, ali i mog kluba.

Utisak je da ovog prelaznog roka napuštas Superligu. Šta će presuditi u izboru nove sredine?

– Još uvek se ništa ne zna, ali stvari stoje tako da bi trebalo da ovog prelaznog roka odem. Trebalo bi da napustim Napredak, ali izvagaću. Videću koja će mi biti najbolja opcija i odabraću je.

FOTO: STARSPORT

Da li ti imponuje interes velikih evropskih ekipa kakva je i Olimpijakos?

– Naravno. Itekako imponuje interesovanje jednog Olimpijakosa. Radi se o velikom klubu, jedan od najvećih tog dela Evrope.

Je li bilo prilika da se ranije okušaš u internacionalnim vodama?

– Jeste. Prošle godine sam takođe imao priliku da napustim srpski fudbal. Ipak sam odlučio da to ne učinim i ostanem u Napretku. Prevashodno, razlog je što sam želeo da steknem dodatno iskustvo. Izrazio sam želju da ostanem i nisam zažalio.

FOTO: STARSPORT

Jesu li Partizan ili Crvena zvezda pokusali da te angažuju u ovom periodu i da li si ti ikada želeo da zaigraš za neki od beogradskih timova?

– Pokušali su da me angažuju i Crvena zvezda i Partizan. Crno-beli skoro, to je bilo prošle polusezone, a crveno-beli prošle godine. Kada su afiniteti u pitanju, više volim crveno-belu boju.

Kako si zadovoljan na timskom planu, igrama Napretka?

– Nismo dobro otvorili sezonu, bilo je to veoma slabo… Ušli smo oslabljeni nakon odrađenih priprema, ali kako je vreme odmicalo i utakmice, dobijali smo na kvalitetku nastavkom šampionata. Zaigrali smo bolje, a videla se i razlika u automatizaciji, pa se ispostavilo da je na kraju sve ispalo dobro.

Milorad Kosanović po svemu sudeći neće preuzeti Vojvodinu, a kako bi uticao njegov eventualni odlazak iz Kruševca?

– Uticalo bi i te kako. Milorad Kosanović je majstor svog zanata, ali ako se desi da ode iz Napretka ove zime, klub će morati da nastavi dalje i pokuša da odradi što bolji posao u ostalim utakmicama ove sezone.

Misliš li da su tek nakon het-trika protiv Mladost na tebe počeli da gledaju kao jednog od najboljih u Superligi na svojoj poziciji?

– To su stvari o kojima ne bih znao šta da kažem. Kao napadač ja se trudim i moj je primarni posao da ja postižem golove. Na taj način pomažem svom klubu, da i ekipi i sebi stvorim što bolju situaciju.

Da li si još nekad u svojoj karijeri osetio ovako efikasnu jesen kao što je to bilo ove sezone?

– Da, slična je bila situacija i prve sezone kada sam stigao iz Čelareva.

Uzeći u obzir da je Krstajić uveo dosta novih igrača u reprezentaciju, pa i iz Superlige, da li te čudi što nisi pozivan u nacionalni tim?

– Realna slika je da je trenutno u napadu našeg nacionalnog tima velika konkurencija. Ono što je na meni jeste da nastavim sa dobrim igrama i da postižem golove. Ako stigne poziv selektora, ja ću se rado odazvati.

Za novogodišnji broj govorio je Marko Gobeljić

HotSport je imao intervju sa ‘zlatnim dečkom’ svetskog fudbala

Danilo Pantić je govorio o tome koliko je teško igati sa Realom i Barselonom

0
0

5 Komentara

  1. Njegovi su kolonizirali u Vojvodinu 1945.g., i pobegli pred onima iz kojih je bio predsednik građanskog nogometnog kluba sa brda, koji je posle postao i prvi predsednik te „demokkratske“ države! Zato Vukanović neće u Partizan, jer on navija za srpski brend!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter