0
Evropske lige

FOTO: FULHAMFC

PREMIJER LIGA: Vukovi utišali London, Mitar u finišu doneo pobedu Fulamu

Objavljeno: 29.12.18 u 18:17

Pet utakmica odigranih ovog popodneva otvorilo je 20. kolo Premijer lige Engleske.

Brajton, Fulam, Kardif i Vulverhempton su trijumfovali, dok su Votford i Njukasla podelili bodove.

Ekipa Fulama za koju nastupa naš internacionalac Aleksandar Mitrović tokom većeg dela utakmice prikazivala je mnogo bolju igru od večerašnjeg rivala Hadersilda. Najbolju šansu da postinge gol imao je Munije, ali je Riko zaustavio njegov udarac. Prvo poluvreme okončano je bez pogodaka, a Brajan je dobru priliku imao u 59. minutu, koju nije uspeo da realizuje.

U 70. minutu u izglednoj prilici našao se i Kamara, ali nije ni on uspeo da pogodi gol, a isti igrač nije uspeo da iskoristi jedanaesterac. Pre nego što je uzeo loptu, Kamara se dogovarao sa Mitrovićem, ali mu nije dozvolio da izvede najstrožiju kaznu. Međutim, u prvom minutu nadoknade Sesenjeon je u kontri poslao upotrebljivu loptu Mitroviću, koji je uspeo da postigne gol vredan tri boda.

Ekipa Brajtona usepla je da na svom terenu iznenadi ‘karamelice’ i savlada ih minimalnim rezultatom. Pobedonosni pogodak postigao je u 59. minutu igre Lokadija, a isti ovaj igrač i u prethodnom kolu postigao je gol protiv ekipe Arsenala.

U dobroj atmosferi Sparsi su dočekali Vulverhempton. Ekipa iz Londaona u prethodna dva duela postigla je čak 11 golova, ali danas im očito nije bio dan. Ekipa Totenhema dolazi do vođstva u 22. minutu igre, a strelac je bio kapitena tima Hari Kejn. Nakon pola sata igre u drugom poluvremenu Boli je doneo izjednačenje gostima.

Vulvsi tu nisu stali, već im je bila namera da se sa ovog gostovanja vrate sa kompletnim plenom, što im je i uspelo. Himenez je gostima pogotkom u 84. minutu igre doneo izjednačenje, a konačan ishod postavlja Elder Košta.

Votford i Njukasla podelili su bodove na ‘Vikaridžu’. Gosti su preko Rondona poveli u 29. minutu igre, a izjednačenje i bod domaćima donosi Dakur u 82. minutu. Ekipa Kardifa uspela je da protiv Lestera u poslednjim minutima utakmice stigne do pobede, a strelac gla bio je Kamarasa. Nedugo pre gola Medison nije iskoristio penal koji su imali domaći.

Premijer liga, 20. kolo

Subota

Brajton – Everton 1:0 (0:0)
(Lokadija 65)

Fulam – Hadersfild 1:0 (0:0)
(Mitrović 90+1)

Lester – Kardif 0:1 (0:0)
(Kamarasa 90+2)

Totenhem – Vulverhempton 1:3 (1:0)
(Kejn 22 – Boli 72, Himenez 84, Košta 87)

Votfotd – Njukasl 1:1 (1:1)
(Dakur 82 – Rondon 29)

18.30 Liverpul – Arsnel

Nedelja
13.00 Kristal Palas – Čelsi
15.15 Barnli Vest Hem
15.15 Sautempton – Mančester Siti
17.30 Mančester Jumajted – Bornmut

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter