14
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STOJKE ZA KRAJ GODINE OTVORIO DUŠU: Nikad detaljnije o golu na derbiju, suđenju u Srbiji i ‘pranju’ preko Partizana!

Objavljeno: 28.12.18 u 12:18

Golman Partizana Vladimir Stojković dugo je oklevao, a sada se potpuno otvorio na temu spornog gola iz 158. ‘večitog’ derbija.

Bivši reprezentativni golman je u intervjuu za ‘Mondo’ objasnio svoje viđenje cele situacije iz 23. septembra, koja će večno ostati predmet spora dve navijačke strane.

– Kada sam na liniji, imam potpunu kontrolu, mnogo bolju od sudija. To što sam u golu, ne znači da je i lopta. Možda ne znam pravila posle toliko godina, pa dajte da ih naučim – priča Stojković i nastavlja:

Sudije mi se ponekad i podsmevaju kada im na terenu kažem da su pogrešili i da lopta nije prešla, a posle ih uverim da su pogrešili. Takvih situacija je ove sezone bilo četiri i svaki put sam bio u pravu. Da je sudija odmah pokazao na centar, ništa ne bih rekao. Ali prošlo je mnogo vremena pre nego što je gospodin Đokić signalizirao Grujiću da je gol. Đokić je tri nedelje posle toga pomogao Zvezdi u Surdulici.

Svi su u tom momentu bili u nedoumici, pa i sudije, koje su odluku donele tek posle nekoliko sekundi.

– On je čovek koji je nakon udarca Boaćija pričao – ‘nije’, ‘jeste’, ‘možda’, menjao je u roku od jednog minuta četiri odluke. I da je svirao gol odmah, iako nije, bilo bi legitimno. Bio je udaljen sedam metara, s moje leve strane i nikako od mene nije mogao da vidi loptu – uverava Stojković.

(Izvor: youtube / Zarev)

Ne samo kada je reč o pomenutom derbiju, već i zbog celokupnog suđenja prema Partizanu, Stojković je dao obećanje sudijama.

– Šta da kažem o ligi u kojoj Partizan ima dosuđen jedan penal u svoju korist za šest meseci, a igra napadački i uglavnom protiv ekipa koje se brane? A protiv nas je dosuđeno četiri-pet… Mnogo nepostojećih penala je dosuđeno i prošle godine. Želim im da protiv Partizana sviraju još sto penala, a ja im obećavam da neće dati nijedan od tih sto. Sve ću ih odbraniti – poručuje Stojković.

Imao je i oštar komentar na temu odlične polusezone Radničkog iz Niša.

– Da pitate sve igrače Partizana, ubeđen sam da bi svi rekli da odmah počne nova sezona. Neka se završi ova, da se Zvezda i Radnički dogovore… Ne da se dogovore, već neka Radnički uzme Kup i neka počne sve ispočetka.

– Videćemo. Mi ćemo se boriti dokle kod nam bude dozvoljeno da se egal borimo. Ne želim ničije uspehe da umanjim, ali postoji statistika gde je Real sa Nišave bolji od Reala iz Madrida. Što bi rekao šef Bata – nemam šta više da kažem. Šta reći? To je stvarno fenomen. Za njih je španska liga, da igraju sa Realom i Barsom. Zaslužili su to. Preživeli smo Obilić, preživećemo i Radnički – istakao je Stojković.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

14 Komentara

  1. Stojkovicu,sad si video koliko si pogresio kad si presao u Partizan.Dasi u Zvezdi tu bi bila i LS, tvoja promocija a ti si otisao u raspali partizan i tu ljubomora dolazi do izrazaja. Sad su svi krivi samo nije tvoj promasaj. Sad se vidi da nemas karakter da si kao covek NULA.Sto ne prihvatis cinjenicu da je Zvezda dominantna isto je i sa Radnickim pa i Napretkom a kod vas je kriza evidentna Budi COVEK i mani se tvojih komentara, nije to za tebe.

    0
    0
    Odgovori
  2. Teska su vrema za grobare zato se i zale za prevare otimacinu i glume ztlrtve a u stvari sami su lazovi i prevaranti omrazeni klub sve dudublje i dublje tone a i neka..

    0
    0
    Odgovori
  3. Pitacu vas sve zajedo samo 1 koliko trenera u ligi je givsih igraca CZ A koliko Partizana pa komettarisite dalje ligu i sudjenje u njoj ?

    0
    0
    Odgovori
  4. Stojke jedan od retkih , koji ima hrabrosti da javno i glasno kaze svoje misljenje, otkako je Dule Vujosevic oteran, on je jedini koji se ne plasi

    0
    0
    Odgovori
  5. Partizan je najbolji tim u zemlji sa najpostenijim rukovodstvom. Predlazem da Im fudbalski savez omoguci da ponovo odigraju sve one utakmicu u prvenstvu koje su odigrali nereseno jer bili su losi uslovi za igru. Jos bolje za prvenstvo bi bilo da odmah Partizan I Zvezda odigraju za prvaka a da sve ostale ekipe puste na miru.

    0
    0
    Odgovori
    • Ma šta da igraju? Odmah Partizanu da se dodeli titula pošto su najpošteniji i najbolji tim na svetu, a Stojketu da se dodeli plaketa za najboljeg svetskog golmana koji može da proceni položaj lopte u svakom trenutku, vezanih očiju, i milijarda evra kao nagrada zato što je super kao Karate Kid.

      0
      0
      Odgovori
  6. Pogledaj sebe u ogledalo i vidi koje si boje, položaj tvog tela govori da si je izvukao iz gola, krivo ti zbog pacsrskog gola jer si imo lošu procenu, pokri sr i ćuti. Da nije sve idealno nije ali vi ste godinama mešetarili, tačno je da ste u pojedinim derbijima izgledali superiorno, ali zvezda ove godine nije ušla u itakmi u da vas ponizi već da otalja poso tako je i prošla, ako i na proleće tako igra loše joj se piše.

    0
    0
    Odgovori
  7. Stvarno si iskompleksiran! Pa ti si se instiktivno bacio prema lopti a u tom momentu nisi znao ni gde ti je d.pe a gde glava u odnosu na liniju gola itd. Gol je bio i tebi je to jasno ali kvarnost ti ne da mira.

    0
    0
    Odgovori
  8. Pa ti zemljak ne znas sta pricas jel ti to Vucela napisao govor kakav napadacki fudbal pa koliko ste golova dali uzmete loptu pa driblate sami sebe ne mozete da se povezete ni na terenu ni u glavi pogotovu ti Mustafa opameti se jednom

    0
    0
    Odgovori
  9. Mustafa gdje je taj tvoj napadacki partizan koliko ste golova dali kad vam je prosjek 1.3 gola po utakmici ko ce takvim klubovima svirati penale ove ste sezone jednastovno mali vi vise niste onaj partizen koji je bio prije nekoliko godina sad od vas su bolji Radnicki.Cukaricki cak i Napredak a o Zvezdi da i ne pricam kad vec pricas o sudjenju prosto je nevjerovatno kako zaboravljate sudjenje iz predhodnih sezona kad su vam sudije svirali tragokomicne penale kao na traci pa kad i to nije pomagalo igralo se 10 i plus minuta produzetka ili dok se ne da gol a poseban cirkus ste imali protiv N.Pazara kad ste pobijedili 4-3 kad vam se smejala citava evropa a kad vam i neke sudije i nisu htjele pomoci zavrsavali su u gepeku isad zamisli koliko ste jadni upravu nemate nikakvu igracki kadar jos gori hocete titulu na silu s lazima i prevarama e pa nece moci bice te uspjesni ako se ne budete borili za plejaut..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter