Nakon dobrog jesenjeg dela u Ljutice Bogdana uveliko se pripremaju za proleće.

Pojedini igrači već su dogovrili transfere, a Zvezdan Terzić najavljuje da će biti još odlazaka, ali i dolazaka.


Prvi operativac kluba govorio je na startu o prodaji Nenada Krstičića.

– Iskoristio je izlaznu opciju iz ugovora da za 500.000 evra može da ide i Zvezda se tu ništa nije pitala. To je bio njegov uslov kada je dolazio bez obeštećenja pre godinu i po. Krstičić je mnogo pomogao ekipi u stvaranju ovih rezultata. Naša velika želja je bila da ostane. Ponudili smo mu uslove kakve nijedan srpski igrač nije imao u Zvezdi. Ali pošto je odlučio da ide, želimo mu svu sreću, rekao je Zvezdan Terzić za ‘Večernje novosti‘.

Potom je Terzić govorio i ponudama za ostale igrače.

– Prelazni rok počinje tek 1. januara. Krstičić je otišao u AEK, imamo razgovore oko odlazaka Vujadina Savića i Miloša Degeneka. Milanu Rodiću ugovor traje do 2021, ali ako stigne ponuda – razmatraćemo je. Pogotovo što imamo Aleksu Terzića koji je sazreo da dobije šansu.

Ipak pojedini igrači nisu na prodaju.

Ben i Marin su najtraženiji. Međutim, mnogo su potrebni Crvenoj zvezdi. Ne bih govorio o klubovima i ciframa, da ne poremetimo našu poziciju na tržištu.

FOTO STARSPORT

A bilo je i nekoliko reči o dolascima…

– Teško da ćemo ikog više dovoditi u ovom prelaznom roku. Ivanić nije u kombinaciji, Gajić bi nam bio treći desni bek. Imamo Stojkovića i Gobeljića. O Gaji mislim sve najbolje, ali prosto nemamo ih gde. Već smo doveli Milunovića, Jirku i Vulića. I Slovak dolazi na prozivku, a pošto prelazni rok traje do 31. januara možda ga ponovo damo negde na pozajmicu. Realno, ne treba nam više od 20 do 22 igrača, plus golmani.

Govorio je potom Terzić o Luki Joviću.

– Da ne budem lažno skroman – 21 godinu selektiram i pravim tim. Imam taj božiji dar da prepoznam igrača kada drugi to ne vide. Tako je bilo u OFK Beogradu sa Banetom Ivanovićem i Aleksandrom Kolarovom, koji su došli kao anonimusi. Kada sam video Luku Jovića, odmah sam znao da će biti vrhunski igrač. Razlikovao se od ostalih po držanju tela, glave, po načinu na koji igra, kako skače.

Za kraj direktor kluba iz Ljutice Bogdana dotakao se situacija sa francuskim listom i njihovim pisanjem.

– Prošlog vikenda bio sam u Parizu na sastanku sa našim advokatima i hteo sam da idem u francusko tužilaštvo da dam izjavu. Nisu mogli da nas prime, pa su naši advokati poslali zvaničan dopis tužilaštvu sa zahtevom da prime delegaciju Crvene zvezde i da oni sami sastave spisak, koga hoće iz rukovodstva, stručnog štaba, igrača, u vezi sa izjavama. Nama je u interesu da se što pre zatvori ta istraga, kako bi naši advokati pokrenuli tužbe za nadoknadu pričinjene štete. Zvezda je već podnela krivičnu prijavu protiv NN lica iz UEFA koje je napravilo čitavu ujdurmu. Kako smo saznali, taj čovek je neproverenu informaciju poslao francuskom tužilaštvu. Spremili smo prijavu i tužbu, pa da vidimo iz kojih razloga je to uradio. Znači, on mora biti saslušan, mora odbraniti svoj stav i da kaže ko je taj kredibilan izvor koji mu je dostavio tu informaciju, zaključio je Terzić.