0
Evropske lige

FOTO: Bayern Munich

BUNDESLIGA: Ovo je onaj dobri stari Bajern, Mario Gomez pobedio Hertu

Objavljeno: 15.12.18 u 17:23

Odličnu igru prikazali su izabranici Nika Kovača koji su upisali pobedu na HDI areni.

Bajern Minhen je na gostovanju savladao Hanover rezultatom 4:0.

Manje od minut i po igre bilo je potrebno Bavarcima da povedu, i to nakon auta. Upravo je ubacivanje sa strane napravilo konfuziju u odbrani Hanovera, do lopte je stigao Tomas Miler ali tek kraj gol-aut linije. On je uspeo da je preko glave vrati nazad, ali pravo na jednog od domaćih igrača. Međutim, on je glavom odigrao u želji da otkloni opasnost pronašao Džošuu Kimiha koji se odlično snašao u toj poziciji.

A onda u 29. minutu ‘bomba’ Davida Alabe sa oko 20 metara. Lopta se nakon kornera odbila a na nju je natrčao austijski fudbaler i sjajnim udarcem poslao loptu u mrežu Hanovera. Tim rezultatom okončano je prvo poluvreme, a već na startu drugog je Bajern stigao do novog gola.

Veoma loša reakcija odbrane Hanovera koja je doslovce posmatrala Gnabrija koji se olako kretao po kaznenom prostoru domaćina. Gnabri je pokušao jednom, bio izblokiran, pa potom u padu savladao golmana Hanovera. Igrao se 62. minut kada je Kimih odličnu igru krunisao i asistencijom, a konačnih 4:0 je postavio Robert Levandovski.

Herta je ponovo igrala bez Marka Grujića i porazom od Štutgarta rezultatom 2:1 ispala iz dela tabele koji vodi u evropska takmičenja. Međutim, dobro je počeo utakmicu tim iz Berlina. Preko Mitelštata su poveli gosti u finišu prvog poluvremena, ali je Mario Gomez sa dva gola u drugom poluvremenu doneo preorket.

BUNDESLIGA, 15. kolo

Petak
Nirnberg – Volfzburg 0:2 (0:0)
(Gincek 58, Brekalo 90+3)

Subota
15.30 Hofenhajm – Menhengladbah 0:0

Augzburg – Šalke 1:1 (1:0)
(Gregorič 13 – Kaliđuri 52)

Fortuna – Frajburg 2:0 (0:0)
(Ajhan 55, 79)

Hanover – Bajern 0:4 (0:2)
(Kimih 2, Alaba 29, Gnabri 53, Levandovski 62)

Štutgart – Herta 2:1 (0:1)
(Gomez 64, 76 – Mitelštat 38)

18.30 Dortmund – Verder

Nedelja
15.30 RB Lajpcig – Majnc
18.00 jntraht – Leverkuzen

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter