Do kraja godine ostalo je 18 dana, bližimo se samoj završnici 2018, pa je došao trenutak da, pola sata pred dolazak 14. decembra, napravimo lagani osvrt na današnji dan i sumiramo utiske.

Ponovo Srbi sa pažnjom prate dešavanja u Sakramentu. Nije više Arko Arena, sada je “Golden One” centar, i nisu Predrag Stojaković i Vlade Divac već Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović, ali sem tih “kozmetičkih” promena, osećaj praćenja Sakramento Kingsa je isti…


Košarkaški klub Partizan se nalazi na putu da u bliskoj budućnosti dobije pojačanja, a na raspolaganju Andrei Trinkijeriju bi uskoro moglo da se nađe bombastično ime iz Zagreba. Drugo će, po svemu sudeći, u Podgoricu.

A Partizan i Crvena zvezda bi veoma lako mogli da odigraju prvi “evro” večiti derbi.

Kada je fudbal u pitanju, crveno-beli rade na zadržavanju najboljih fudbalera, ali i na budućnosti, pošto bi na Marakanu uskoro mogla da ‘sleti’ još jedna zimska ‘lasta’.

Nejmarova majstorija protiv Crvene zvezde ne prestaje da inspiriše ljude, a ukoliko želite da ga ponovite na FIFA simulaciji, potrebno je da uradite ovo.

Kada je nastup crveno-belih u elitnom takmičenju u pitanju, poznato je i na kom mestu rang liste se nalazi tim sa Marakane i koliko je udaljen od prvaka Evrope, Real Madrida.

Odabran je najbolji tim domaće lige za godinu koja je na izmaku, a očekivano, najviše “laureata” dala je Crvena zvezda.

Nikola Jokić je dobio veliki kompliment.

A nekadašnji veliki adut Partizana i nada svetskog fudbala sada će igrati na krajnje egzotičnom mestu.

Pogodak Mijata Gaćinovića obeležio je veče u Ligi Evrope.

Za kraj, tragedija koja je šokirala vest odigrala se u Argentini, a povod je pobeda Rivera u Superklasiku nad Boka Juniorsom.