Skoro to beše, došlo je to dugo čekano leto za sve Nišlije. Povratak Radničkog na evro scenu. Pre par godina činilo se kao dalek san, slušale su se razne priče „matorih“ kako je to nekada izgledalo.

Igralo se sa velikim klubovima, bilo je publike, živeo je Niš za te evropske mečeve. Hm… Mislio sam da to neću skoro da doživim. Ali, eto…


Došlo je leto, Gzira, pa posle toga moćni Makabi. ‘Čair’ je bio pun, igralo se odlično, a ova sezona nosi veliku slast toga da NIKO, ali baš NIKO nije slavio protiv Radničkog na Čairu, ni Partizan, ni Zvezda, a ni bogati Makabi i tako, počela je ta sezona iz snova koju su zajedničkim snagama stvorili Ivica Tončev, Nenada Lalatović i odlični fudbaleri okupljeni na ‘Čairu’. Igrao je Radnički dobro, kako je tekla sezona, igrao je sve bolje. Padali su razni rekordi.

FOTO: STARSPORT

Radnički je igrao sezonu snova. Najbolju od 1973. kada je bio jesenji šampion, ali i tada je imao manji broj pobeda i manji broj bodova na tabeli. Poslednji poraz Radnički je doživeo 29. jula od Crvene zvezde. Potom je oborio rekord najboljeg odnosa pobeda i poraza nakon 9 kola. Taman pomisliš, odličan početak, ne može bolje od ovoga, onda tek shvatiš, nasmejana lica fudbalera ti govore, možemo i bolje. Na kraju godine drugo mesto na tabeli, a najviše svakog Nišliju raduje to što dečaci čekaju ispred stadiona da se trening završi kako bi pokupili autograme i neki suvenir omiljenog fudbalera. Kult Radničkog ponovo živi i sada sigurno svi znaju ‘kude je taj Niš’.

Ništa od toga nije slučajno, u Nišu stanuje drugi najbolji strelac prvenstva, odličan napadač i još bolji čovek Nermin Haskić, koji, ne prođe dan da ne potpiše desetak autograma, a tu je i jedan od najboljih vezista Nikola Drinčić. Drina je kao vino, komentarišu sa zapadne tribine, što je stariji, to je bolji.

FOTO: STARSPORT

Spoj mladosti i iskustva, to je tajni uspeh Radničkog, koji možda nema novaca kao večiti rivali, ali ima srce, a to je ono što novac ne može da kupi. Ukoliko kostur ekipe prezimi na Čairu, očekuje nas još jedno neverovatno proleće i vruće evropsko leto…