Fudbaleri Partizana pripermaju se za poslednju utakmicu u ovom delu sezone, nakon koje sledi pauza.

Pred duel koji će njegovi izabranici odigrati protiv Mačve oglasio se trener crno-belih, Zoran Mirković.


On je kazao da očekuje i treću pobedu u nizu, te da će njegova ekipa na dobar način zatvoriti ovu godinu.

– Poslednja utakmica u polusezoni. Mačva je čvrsta, borbena ekipa, često igra na granici dozvoljenog. Čeka nas težak zadatak, a vidim da prognoza vremenska za sutra nije najidealnija, rekao je Mirković.

Šef stručnog štaba crno-belih se potom osvrnuo i na zdravstveni bilten.

– Očekuje nas teška utakmica. Marko Janković je jedini van stroja, njega čega operacija u Minhenu za par dana, svi ostali su u stroju.

Utakmica protiv Rada model je kako bi Mirković voleo da njegova uvek ekipa igra.

– Na Banjici je bila dobra utakmica, bilo je dobrih i pre te sa Radom, tako bi trebalo da igramo. Kad se da gol na vreme, pa i drugi, sve je lakše. Fudbal je živa stvar, može da ode u drugom pravcu. Sa Mačvom isto tražim da postignu gol na vreme.

FOTO: STARSPORT

Mladi strateg kazao je da je njegova ekipa umorna, ali da to neće uticati na igru.

– Svi smo malo umorni, odigralo se dosta utakmica u ovih pet meseci. To je vidno po povredama koje su bile u poslednjih par nedelja. Nešto je bilo i zbog zamora, a nešto i zbog udaraca. Nema više ili manje motivacije zbog pauze, mi imamo obavezu da odigramo maksimalno.

Za kraj on je ocenio ovaj deo sezone, na skali od jedan do pet.

– Recimo, četiri. Jeste visoka ocena, vrlo dobra. Prvo, došao sam u jednom teškom momentu, nefudbalsom, završene su pripreme, počelo je prvenstvo. Znamo koliki put smo prešli, znamo šta je trebalo da imamo za neke stvari. Zbog ritma utakmica više smo se bavili nekim korekcijama i datom momentu. Tako da kad krenete u takvom momentu, a na celom tom putu bilo je dosta dobrih utakmica. Sigurno da je bilo i loših perioda, kada smo gubili bodove, da ne kažem prosipali u poslednjih 10-15 minuta. Nekako ceo taj put i hronologija kako smo išli, ne mogu da budem nezadovoljan. Igrači su u takvim utakmicama pokazali i karakter i kvalitet, zaključio je Mirković.

FOTO: STARSPORT

Utakmica između Partizana i Mačve zakazana je za sutra od 18 časova na stadionu u Humskoj.