Generalni direktor Crvene zvezde dao je intervju za francuski ‘Mond’ u kom govori šta u Srbiji predstavlja ime srpskog kluba.

Francuski mediji su u Beograd došli kako bi detaljno ispitali sporan prvi meč između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, čak je jedan predstavnik sedme sile demonstrativno napustio konferenciju za medije, iako je objavljeno da tužilaštvo nema dokaza da je bilo nameštanja rezultata.


Zato je za ‘Mond’ Zvezdan Terzić pričao o tome šta je Crvena zvezda.

– Crvena zvezda nije samo fudbalski tim, to je ideologija, filozofija i nacionalni simbol. Crvena zvezda je čuvar srpskog identiteta i pravoslavlja – izjavio je Terzić.

Zatim je Terzić istakao da je velika šteta učinjena, i to od strane ‘nekog ludaka’.

– UEFA će morati da otkrije ime tog ludaka koji je izmislio celu priču, koja je ukaljala i ugled Zvezde i Lige šampiona. U tu priču ne bi poverovalo ni šestogodišnje dete. Mi smo koletarna šteta nameštaljki prema PSŽ-u. 

Prvi čovek Zvezde je jasno i glasno poručio da u celom slučaju nema korupcije.

– Sve je pogrešno, ali prihvatili smo da ispitamo mogućnost da je neko ukaljao ime našeg kluba i države. Podneli smo tužbu za klevetu. Povratak u Ligu šampiona je bila prilika da promovišemo klub i zemlju, da promenimo sliku o nama, a sve je uprljano. Za srpsku javnost, ta istraga je još jedan dokaz klevete, a žrtva je naš fudbal. Srpski fudbal nije ni bolji, ni lošiji nego francuski. U našem fudbalu nema korupcije, sve je to pitanje percepcije. Loša slika o našem fudbalu je stvorena jer su mnogi ljudi bez razloga uvučeni u blato. Političari su koristili svoju poziciju da blate ljude i smeštaju im zbog ličnih interesa. A u Srbiji kada je neko u zatvoru, mi na to ne gledamo isto kao vi u Francuskoj – rekao je Terzić za Mond.