Vladan Milojević i Mohamed El Fardu Ben su izneli očekivanja pred sutrašnju utakmicu u Ligi šampiona.

Crvena zvezda će sutra odigrati poslednji meč ove sezone u Ligi šampiona i pokušati da obezbedi nastavak takmičenja u Ligi Evrope.


Pred njom je veoma težak zadatak i jedna od najjačih ekipa u takmičenju, ali su crveno-beli već pokazali da su čuda moguća, pogotovo na stadionu ‘Rajko Mitić’.

– Ako smo mogli da biramo poslednjeg protivnika na Marakani u ovoj godini a da to bude PSŽ, boljeg izabrati nismo mogli. Uspešna godina u kojoj smo igrali protiv velikana evropskog fudbala. Ovo je i šansa za naše navijače da ponovo pobede, jer su Delije definitivno prošle grupu u onome što rade. PSŽ je velika ekipa, sa mnogo zvezda, trebalo bi da uživamo, borićemo se do poslednjeg atoma snage pa šta nam Bog da, izjavio je Vladan Milojević, a zatim je Ben istakao da će se utakmica razlikovati u odnosu na onu u Parizu:

– Komplikovan meč nas čeka, razlikovaće se od prve utakmice. Mi poštujemo PSŽ, ali ga na našem stadionu možemo pobediti. Neće biti kao u Parizu…

Istog mišljenja je i Vladan Milojević koji smatra da će protiv Parižana biti lakše uz podršku sa tribina.

– Odigrali smo dosta utakmica i svesni smo da je nemerljivo lakše kada se igra pred našim navijačima. Koliko to može da pomogne da se neutrališe kvalitet PSŽ-a ne mogu da kažem. Da postoji takmičenje navijača naši bi već prezimili u Evropi, izjavio je Milojević.

Kao i u prethodnim mečevima, i ovoga puta Crvena zvezda će ići na pobedu.

– Mi svaku utakmicu idemo da pobedimo, igrači moraju da rade ono što smo trenirali. Ne volim da vidim svoje igrače kao u Parizu, ne zbog rezultata već drugih stvari. Idemo da pobedimo za navijače i nećemo se baviti kalkulacijama možemo li ili ne prezimiti u Evropi, bio je jasan strateg crveno-belih.

Pred meč odluke u grupi Benu je bitniji timski uspeh od ličnog.

– Bitnije mi je da pomognem timu nego da dam gol. Stekli smo dovoljno iskustva igrajući Ligu šampiona, neće se ponoviti Pariz, idemo na pobedu , nije važno ko će dati gol, kazao je reprezentativac Komora.

Kao kratku rekapitulaciju svega što se desilo u prethodnim mesecima od revanša u Salcburgu, Milojević je istakao da je njegov tim dobio veliko iskustvo.

– Igrali smo dobro kada je bilo bitno, imali smo preveliki respekt, došli smo posle 27 godina da igramo na ovom nivou, otvorili smo vrata i videli šta je ovo. Nisam se plašio rivala jer sam znao šta oni umeju. Do prošle godine smo Ligu šampiona gledali na televiziji. Veliko iskustvo za nas, došli smo do najviše fudbalske tačke.

A što se zdravstvenog stanja igrača Crvene zvezde tiče i problema sa povredama, trener Zvezde je rekao:

– Zdravstveni bilten je bolji od prošle utakmice i duela sa Napretkom, kazao je šef struke crveno-belih, da bi potom usledilo pitanje novinara o tome ko bi od igrača Zvezde mogao da propusti sutrašnji duel, na šta je Milojević rekao:

-Pitajte Tuhela da li će igrati Nejmar. Ako vam on bude rekao, reći ću vam i ja, zaključio je Vladan Milojević.

A kada je o Nejmaru reč, Milojević je odgovorio na pitanje o tome da li će defanzivci imati posebne zadatke protiv brazilskog napadača.

Nejmar jeste svetska klasa, jedan od najboljih na planeti, ali PSŽ nije samo on. Kvalitetan je ceo tim, nećemo čuvati samo Brazilca. 

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Darko Noveski