0
Fudbal

ZA ANALE, ZA ISTORIJU, ZA NEZABORAV: To je više od fudbala – River je šampion Južne Amerike! (VIDEO)

Objavljeno: 09.12.18 u 23:15

Fudbaleri River Plejta osvojili su Kopa Libertadores nakon što su u revanš meču finala odigranom u Madridu slavili 3:1, nakon prvobitnih 2:2 na legendarnoj „Bombonjeri“.

River je nešto bolje ušao u meč, ali sem prividne inicijative i par solidnih centaršuteva nije ozbiljnije ugrozio gol Boke. Kada je u 9. minutu Majdana nespretno reagovao i zamalo pogodio sopstvenu mrežu, kao da je najavljena promena stanja, pa je u 11. minnutu Pablo Perez, posle loše reakcije Iskjerdosa, imao i vremena, i prostora, ali to nije iskoristio uputivši preslab udarac ka golu Armanija. 

River je u 20. minutu posle akcije spremljene za Naća Fernandeza nakon kornera imao dobru situaciju, ali je udarac Fernandeza završio preko gola. 

Nije bilo prilika sve do 28, kada je Poncio napravio faul nad Nandezom na ivici kaznenog prostora, ali je Benedeto šutirao direktno u živi zid, posle čega je lopta stigla do Pabla Pereza, koji je imao dovoljno vremena da se namesti i iz dobre situacije uputi šut, ali je njegov šut Kasko u dovoljnoj meri zakačio da je skrene sa puta ka golu i pošalje u korner, iz kog nije bilo opasnosti. 

Treću veliku šansu od početka meča za Boku je promašio Benedeto, tačnije Armani je bio dobro pozicioniran u 40. minutu. Odmah potom River je uzvratio, ali šut Kaska nije bio precizan.

Rasplamsala se borba, doprineo je tome i trenutak nesigurnosti golmana Boke Andrade, ali je ubrzo ispalo više nego dobro po uslovno rečeno „goste“. Stigla je lopta do Nandeza, on je uputio fantastičan pas u prostor, Dijego Benedeto je prvo odlično izbacio Pinolu iz igre, a zatim rutinski poslao looptu pored Armanija za 1:0!

Iako je bilo za očekivati da će fudbaleri Boke da dobiju dodatan motiv, početak drugog poluvremena protekao je u znaku Rivera. Probao je Iskjerdos glavom, ali gola nije bilo, nadovezao se i Fernandez, čiji je udarac prohujao pored stative, nije ni Palasios bio precizniji, tačnije Andrada je dobro reagovao, 

U 55. minutu u duelu su bili Lukas Prato, napadač Rivera, i golman Boke Andrada. Prato je prvi stigao do lopte, delič sekunde pre Andrade, oborio ga, došlo je do sudara, fudbaler Rivera zakačio je nogom golmana Boke po glavi, pa je usledio prekid, koji je okončan dosuđenim faulom u napadu. 

Usledilo je zatišje, koje je prekinuto u 68. minutu najlepšom akcijom na utakmici. Dupli pas Fernandeza i Palasiosa, potom povratni pas za Lukasa Prata, inače navijača Boke, koji je loptu bez milosti zakucao u gol za 1:1.

Nastavio je River da pritiska, ali nije bilo promene rezultata do 90. minuta, pa je meč ušao u produžetke.

A na samom početku dodatnih 30 minuta, tačnije u 95. minutu Barios je zbog divljačkog starta zaradio drugi žuti karton, pa su do kraja meča igrači Boke imali igrača manje. 

Malo je nedostajalo da odmah potom Kintero dođe do dobre prilike, probao je potom ovaj fudbaler još dva puta, Alvarezov je bio bolji, ali ne i precizniji, probao je i Gonzalo Martinez, ali je prvih 15 minuta okončano istim rezultatom, 1:1. Činilo se da su penali blizu, kada je jedna lopta stigla do Kintera, on iskoristio poziciju i uputio neodbranjiv udarac ka golu rivala za 2:1.

Krenula je Boka na sve ili ništa, Gago je probao, Hara je pogodio stativu gola Rivera, a sve je bilo rešeno posle kornera i izbačene lopte odbrane Rivera do koje je stigao Gonzalo Martinez i nakon pretrčanog celog terena ubacio loptu u praznu mrežu za 3:1 i potvrđen trijumf.

Ovo je Riveru četvrta pobeda u Kopa Libertadoresu u istoriji kluba.

(Youtube/ Extra Time)

Kopa Libertadores, finale

River Plejt – Boka Juniors 3:1 (0:1)
(Prato 68, Kintero 110, Martinez 120 – Benedeto 44)

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter