2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan ‘ubio’ Rad na početku, rutinski slavio i upoznao navijače sa novim ‘biserom’! (VIDEO)

Objavljeno: 09.12.18 u 18:52

Fudbaleri Partizana slavili su prvi superligaški trijumf na gostovanju posle gotovo tri meseca, a post je prekinut na Banjici protiv Rada pobedom od 3:0 (2:0).

Od 15. septembra i jako tesne pobede nad Proleterom u Novom Sadu, Partizan nije osvojio gostujuća tri boda u Superligi Srbije i kada se bude podvlačila crta ispod velikog zaostatka za vodećim timovima na tabeli, igra na strani će definitivno biti jedan od razloga.

Napomenuo je juče Zoran Mirković da bi rani gol u velikoj meri olakšao njegovom timu napad na prekid ove negativne serije i želja mu je bila ispunjena već u petom minutu.

Krenulo je sjajnim pasom u prostor Gorana Zakarića za Rikarda Gomeša kojim ga je spojio sa golom, a napadač crno-belih je reagovao u stilu vrhunskih golgetera.

Njegova izuzetna serija je tako nastavljena.

(Izvor: youtube / EF)

Zakarić je upisao novu asistenciju samo pet minuta kasnije. Centrirao je iz kornera sa desne strane, a na drugoj stativi grešku golmana i loptu je dočekao Nemanja R. Miletić i pogodio metu za uraganskih 2:0 za Partizan.

(Izvor: youtube / EF)

I bilo je jasno u kom smeru će ići ova utakmica. Partizan je u potpunosti dominirao, samo u prvom poluvremenu imao 10 šuteva ka golu ‘građevinara’ i još nekoliko sjajnih šansi da prednost bude još ubedljivija.

Kosović i Zdjelar su imali po jedan ozbiljan šut sa distance, a najbolju priliku propustio je Đorđe Ivanović, kada se nije snašao u situaciji ‘jedan na jedan’ sa golmanom Markovićem.

Imao je Rad i sreće kada je pokušaj Gomeša sa gol linije izbacio Šipčić, kao i kada je Mark Valijente za delić sekunde zakasnio na drugoj stativi da sprovede loptu u praznu mrežu.

FOTO: STARSPORT

Tih uvodnih 10 minuta i kasnija dominacija crno-belih na stadionu ‘Kralj Petar Prvi’ kao da su ‘ukočili’ domaće da pokušaju da naprave čudo i vrate se u meč. Gosti iz Humske su malo ‘spustili ručnu’, ali su i dalje ugrožavali Markovića.

Učinio je to u par navrata dvostruki asistent u prvom delu, Goran Zakarić, pa i Danilo Pantić dok nije izmenjen, ali je tačku na meč stavio, ponovo, Rikardo Gomeš.

U 71. minutu je dočekao odbitak na drugoj stativi i, nikad lakše ove sezone, đonom ubacio loptu u praznu mrežu Rada.

(Izvor: youtube / IPTV sport HD)

Na terenu se u poslednjih 10-ak minuta našao novi biser Partizana, Filip Stevanović, momak koji je 2002. godište i smatra se velikom budućnošću crno-belih i srpskog fudbala.

Do kraja nije bilo puno uzbuđenja, sve do nadoknade vremena, kada je mladi Filip Stevanović imao šansu ‘jedan na jedan’, ali se okliznuo i spetljao, pa je Rikardo imao stopostotnu priliku za svoj prvi het-trik u crno-belom dresu, ali je šutirao direktno u Dušana Markovića.

Važna pobeda za Partizan, koji će turbulentnu 2019. godinu ispratiti sledeće subote na svom stadionu kada će dočekati Mačvu iz Šapca.

FOTO: STARSPORT

Rad Partizan 0:3 (0:2)
(Gomeš 5, 71 N. R. Miletić 10)

20. kolo Superlige Srbije
Stadion: Kralj Petar Prvi
Sudija: Milan Ilić

RAD: D. Marković – M. Marković, Perendija, Šipčić, Ignjatijević (od 65. Kasalica) – Petrović, Tričković – Lutovac (od 70. Marinković), Mladenović, Busnić – Jović (od 46. Bainović). 

PARTIZAN: Kljajić – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Kosović –  Zakarić (od 74. Tošić), Pantić (od 79. Đerlek), Ivanović (od 82. Stevanović) – Rikardo.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. SVE JE OVO SLABO. CELA
    LIGA NAM JE JADNA. PA RAD
    SA OVOM IGROM NE BI
    IGRAO NI NEKU CETVRTU
    PETU EVROPSKU LIGU.
    I DO PARTIZAN JE TU NEGDE
    SPORO SLABO BEZ DOBROG
    I TACNOG PASA BEZ AKCIJE
    MNOGO SLABO. DOSADNO.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter