0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NA ISTORIJSKI DAN: Vladan Milojević je ‘skinuo’ Valtera Zengu, sada je cilj Slavoljub Muslin

Objavljeno: 09.12.18 u 10:20

Prethodni vlasnici rekorda bili su igrači koje je sa klupe u jesen 2005. godine predvodio čuveni Italijan Valter Zenga.

Rekordi se postavljaju da bi se „rušili“, a jedan je okovečen sinoć posle poede Crvene zvezde nad Napretkom (3:0). Na istorijski dan i 27 godina od osvojene svetske titule u Tokiju, kada su nastupali Vladimir Jugović, Dejan Savićević, Darko Pančev, Siniša Mihajlović, ova generacija je u sezoni za pamćenje došla do rekorda. Deset pobeda iz deset utakmica na domaćem terenu.

Niko ove jeseni nije mogao da zaustavi crveno-belu mašineriju koja je posle 13 godina sa prvog mesta „pomerila“ generaciju iz 2005. godine, koju je sa klupe predvodio legendarni Italijan Valter Zenga. Sada je „pehar“ kod Vladana Milojevića i igrača aktuelne ekipe. Na njohovom putu su još neki ciljevi, a prvi da postanu tim koji u šampionatu nije izgubio u kalendarskoj godini i da pokušaju da sruše rekord čete Slavoljuba Muslina, koja 2000. godine nije izgubila 52 meča u nizu (za sada su na koti 48) i do kraja ovog dela domaće sezone čeka ih samo gostovanje Čukaričkom na Banovom brdu.

Statistika je često kao bikini, nekad puno otkriva, a često i ne, mada ovo je samo potvrda potpune dominacije Crvene zvezde na domaćoj pozornici i sledi već za dva dana poslednja poslastica protiv PSŽ na neosvojivoj tvrđavi zvanoj „Rajko Mitić“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter