Francuskim medijima posebno je zanimljiv sada bivši štoper Crvene zvezde Damjan Le Talek, evo šta je Francuz poručio zemljacima.

Kad poželite da se upoznate sa atmosferom na stadionu ‘Rajko Mitić’, onda pozovite nekog od bivših igrača, pogotovo ako je on vaš zemljak, a upoznao se sa ‘paklom Marakane’. Damjan Le Talek je francuske medije upoznao sa ‘hramom fudbala’ u ‘Ljutice Bogdana’.


– Stadion je izuzetan. Reč je o starom zanju, ali ono iznutra ne izgleda staro. Sve izgleda nekako neverovatno. Ima 55 hiljada sedećih mesta, ali niko ne sedi, svi stoje, pevaju i skaču. Nešto slično postoji samo u Turskoj. Navijači pale vatromete, baklje, dimne bombe. Toga, međutim, neće biti na evropskim mečevima. Parižani će biti iznenađeni prizorom – rekao je Le Talek.

Uporedio je fudbaler Monpeljea stadion Crvene zvezde sa ‘Vestfalenom’ u Dortmundu iz vremena kada je živeo u Nemačkoj.

– Živeo sam i igrao u Dortmundu. Ali atmosfera na Marakani je neuporediva. Stadion je malo renoviran, tunel koji ide ispod stadiona je okrečen. Kada sam došao na zidu je bilo mnogo grafita. Suparničkim timovima uopšte nije prijatno u takvom okruženju. U tunelu redovno stoje i policajci. Biće zabavno igračima PSŽ-a.

Ipak, jedna povoljna okolnost za ‘svece’ postoji, Le Talek je otkrio koja je mana stadiona ‘Rajko Mitić’.

– Navijači su odmah iznad tunela koji će se tresti. Sreća, pa postoji atletska staza, inače bi baš bilo vrelo. Zvezda nema navijače, to su fanatici. Prave neprijateljsku atmosferu, daleko je to iznad nivoa Parka Prinčeva. Baš će biti komplikovano gostovanje za PSŽ – zaključio je Le Talek.

ZAPRATITE NAJBOLJU SPORTSKU INSTAGRAM STRANICU – HOTSPORT! HVALA VAM NA POVERENJU