Barselona i Mančester Siti prvi su bili u redu za dovođenje Frenkija De Jonga, ali je on ipak odlučio da krene na drugu stranu.

Eminentni  ‘De Telegraf’ ekskluzivno je objavio da su čelnici Pari Sen Žermena bili juče u Amsterdamu i dogovorili saradnju.


Naime čelnici kluba sa ‘Parka prinčeva’ imali su sastanak sa sportskim direktorom Markom Overmarsom i tom prilikom dogovorili su se oko visine obeštećenja koja bi trebala da iznosi 75 miliona evra. Sam Overmars nakon svega izjavio je da posao još nij završen i da mi još nekoliko timova koji žele ovog igrača. Međutim, izvori ovog lista navode da je posao sklopljen i da Ajaks neće moći da odbije ovu ponudu. Pre njih, najozbiljniji kandidat bio je Siti, ali su oni morali da se zaustave, jer bi ovim transferom prekršili pravila finanfijskog fer-pleja.

Sada je već jasno da će Rabio na kraju sezone napustiti kao slobodan igrač Pariz i po svoj prilici preseliti se u Barselonu, a na njegovo mesto stiže De Jong. On će ovim transferom postati najplaćeniji Holanđanin koji je otišao direkton iz Eredivizije, a drugi posle Virdžila van Dajka, koji je za 85 miliona prešao u Liverpul, a po nekim navodima velike zasluge za ovaj transfer ima i Kilijan Mbape koji je pozvao Holanđanina i rekao mu da želi da sa njim igra u timu.

(VIDEO:YouTube/De Telegraaf)