Barselona i Mančester Siti prvi su bili u redu za dovođenje Frenkija De Jonga, ali je on ipak odlučio da krene na drugu stranu.

Povezane vesti

Eminentni  ‘De Telegraf’ ekskluzivno je objavio da su čelnici Pari Sen Žermena bili juče u Amsterdamu i dogovorili saradnju.

Naime čelnici kluba sa ‘Parka prinčeva’ imali su sastanak sa sportskim direktorom Markom Overmarsom i tom prilikom dogovorili su se oko visine obeštećenja koja bi trebala da iznosi 75 miliona evra. Sam Overmars nakon svega izjavio je da posao još nij završen i da mi još nekoliko timova koji žele ovog igrača. Međutim, izvori ovog lista navode da je posao sklopljen i da Ajaks neće moći da odbije ovu ponudu. Pre njih, najozbiljniji kandidat bio je Siti, ali su oni morali da se zaustave, jer bi ovim transferom prekršili pravila finanfijskog fer-pleja.

Sada je već jasno da će Rabio na kraju sezone napustiti kao slobodan igrač Pariz i po svoj prilici preseliti se u Barselonu, a na njegovo mesto stiže De Jong. On će ovim transferom postati najplaćeniji Holanđanin koji je otišao direkton iz Eredivizije, a drugi posle Virdžila van Dajka, koji je za 85 miliona prešao u Liverpul, a po nekim navodima velike zasluge za ovaj transfer ima i Kilijan Mbape koji je pozvao Holanđanina i rekao mu da želi da sa njim igra u timu.

(VIDEO:YouTube/De Telegraaf)