4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda ‘trojkom’ overila novi ‘travnati tepih’ u Subotici (VIDEO)

Objavljeno: 05.12.18 u 17:55

U derbiju 19. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je u Subotici sa 3:1 (2:0) savladala Spartak i tako mu pokvarila premijeru na domaćem terenu.

Fešta u Subotici! Novi ‘travnati tepih’ kakav do sada nije viđen u Subotici dočekao je Crvenu zvezdu i prijao je učesniku Lige šampiona. Četa Vladana Milojevića slavila je sa 3:1 i ‘upisala’ je nova tri boda pred ‘zimski san’.

Bio je ovo fantastičan meč, najzad su oba tima zbog kvaliteta terena mogla da pokažu šta umeju, a Crvena zvezda je zasluženo slavila. Već u 12. minutu Marin je sjajno asistirao do Bena kao u Napulju, a reprezentativac Komorskih ostrva je pogodio stativu. Spartak je zapretio u 19. minutu kada je Glavčić centrirao iz slobodnog udarca, a Vukčević glavom dodao loptu Borjanu. Samo četiri minuta kasnije ‘golubovi’ su bili opasniji, Vukčević je uposlio Dunđerskog, a ovaj sa ivice kaznenog prostora tukao pored gola.

Posle toga Zvezda je za 60 sekundi stvorila dve velike prilike. Prvo je Gobeljić vratio loptu na vrh kaznenog prostora, jedan od igrača u crvenom dresu je loše zahvatio loptu, ona je stigla na petercu do Čaušića, ali je njegov udarac fenomenalno odbranio Ostojić. U sledećem napadu Hajdin je dobro centrirao, Ben je primio loptu, napravio for, šutirao i pogodio prečku.

Crvena zvezda je do vođstva stigla u 36. minutu. Simić je dobio dobar pas u prostor na levom boku, centrirao je ka petercu, tu je Dunđerski loše izbio, Gobeljić je natrčao na loptu i pravom ‘bombom’ savladao Ostojića – 1:0. Samo pet minuta kasnije crveno-beli su imali korner sa desne strane, Marin je centrirao, a Ćalasan je povukao Pavkova, dileme za sudiju Grujića nije bilo – penal. Siguran izvođač sa ‘bele tačke’ bio je Ben – 2:0. Tim rezultatom se odišlo na odmor.

Drugo poluvreme počelo je povredom Borjana, golman Crvene zvezde je sanitetom odvezen sa ‘Gradskog stadiona’. Zamenio ga je Zoran Popović. Tempo je u drugom delu igre opao, Spartak je imao više šansi, pre svega preko Čečarića, ali je Popović ostao nesavladan. Crvena zvezda je do trećeg gola stigla u 69. minutu, ponovo je Simić dobio dobru loptu na levom boku, zavrnuo na 11 mestara, a Ben ispred rezerviste Boaćija, koji je ušao umesto Pavkova, pogodio za 3:0.

Spartak je u 74. minutu mogao da se vrati u utakmicu, Obradović je sjajno lobovao Popovića, a lopta se od prečke odbila pola metra u teren. Ipak, Spartak je stigao do počasnog gola u 90. minutu, a strelac je bio Čečarić posle opuštanja poslednje linije Crvene zvezde. Na kraju 3:1 za šampiona Srbije.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:2)

/ Čečarić 90 – Gobeljić 36, Ben 41, 69/

Gradski stadion

Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Gledalaca: 4000

SPARTAK (4-2-3-1): Ostojić – Dunđerski, Ćalasan, Kerkez, Vukčević – Šimura, Glavčić – Milošević (od 82. Đenić), Čečarić, Čou (od 66. Torbica) – Obradović (od 77. Lučić).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan (od 56. Popović) – Stojković, Gobeljić, Degenek, Hajdin – Jovančić, Čaušić – Ben (od 82. Joveljić), Marin, Simić – Pavkov (od 68. Boaći).

0
0

4 Komentara

  1. Zvezda je zasluženo pobedila, tu nema dileme! Ali, ima nešto što bode oči! Umesto da mu centarfor Pavkov izvede penal, zbog dodatnog samopouzdanja, pred meč sa PSŽ, njemu sve moguće prekide izvodi neprikosnoveni Ben, koji se se u sve meša! Po ovom detalju se videlo koliko Milojević ceni Pavkova! Ali, džaba forsira Bena, svima nam je dokazao u LŠ zašto je bio rezerva u Oliompijakposu!

    0
    0
    Odgovori
  2. Zorane mozes samo da cmizdris i da se zalis upravi Vodovoda.A da nabavi dosta papirnih maramica eventualno ubrusa,trebace ti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter