Hrvatski vezista ovu godinu pamtiće kao jednu od najboljih u karijeri.

Mnogo je onih koji osopravaju to što je Zlatna lopta dodeljena njemu, ali kada se podvuče crta, Modrić je ove sezone ‘pokupio’ sve moguće nagrade.


Nakon što je sa Realom iz Madrida treću godinu zaredom osvojio Ligu šampiona, sa nacionalnim timom stigao je do finala Mondijala, a onda su usledila i priznanja namenjena pojedincima, a Modrić je pojasnio i šta misli o krititkama na svoj račun.

– Putovanje je bilo jako dugo i teško, ali zato sam još srećniji zbog svega što se dogodilo. Sva ova priznanja, poput FIFA nagrade za najboljeg igrača ili Zlatne lopte, imaju još bolji ukus kada znate da vam niko nije ništa poklonio. Meni niko nije ništa poklonio. Sve što sam postigao – postigao sam napornim radom. Zato sam još srećniji zbog svega što sam postigao u karijeri i što su to ljudi napokon prepoznali, poručio je Modrić.

Brazilski vezista Kaka 2007. godine osvojio Zlatnu loptu, a onda niko do Modrića nije uspeo da pomuti niz Mesija i Ronalda.

– Istina je da sam mnogo toga morao da osvojim da bi se ovako nešto dogodilo… Osvojiti Ligu šampiona tri puta zaredom i doći do finala Svetskog prvenstva s Hrvatskom, malom zemljom što je nekima bilo nezamislivo. Tek tada su drugi shvatili da fudbal nisu samo golovi, golovi i golovi.