Francusko Nacionalno finansijko tužilaštvo nastavilo je istragu povodom sumnji da je meč 2. kola Lige šampiona između PSŽ-a i Crvene zvezde 6:1 namešten.

Francuzi nisu zatvorili predmet zvani ‘Nameštaljka’. Kako saznaju ‘Novosti’, francusko Nacionalno finansijsko tužilaštvo pokrenulo je istragu povodom saznanja ‘L’Ekipa od strane doušnika da se jedan funkcioner Crvene zvezde kladio na to da će PSŽ utakmicu pobediti sa pet golova razlike, a navodno na to je uložio pet miliona evra.


Nacionalno finansijsko tužilaštvo pokrenulo je istragu i kreće sa saslušanjima. Ispred Crvene zvezde pred sudijom će se pojaviti angažovani advokat Erik Dipon Moreti koji će pokušati da dokaže da crveno-beli nemaju nikakve veze sa optužbama i tako zatvoriti slučaj.

Na saslušanju će se naći i pojedini funkcioneri PSŽ-a, ali takođe urednici i novinari prestižnog ‘L’Ekipa’. Iz Beograda će u Pariz stići prvi operativac crveno-belih Stefan Pantović.

Inače, istragu kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za eventualno pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je prema proceduri državni tužilac finansijskog tužilaštva, posle pisanja francuskog sportskog dnevnog lista “Ekip” koji je došao do informacija da je neko pokušao da se dogovori o broju pogodaka na meču PSŽ – Zvezda (6:1).

Prema saznanjima “Novosti”, najkasnije krajem januara biće poznato da li ima dovoljno materijalnih osnova za pokretanje sudskog postupka zbog sumnji u eventualno nameštanje utakmice.