Ne prepuno bogat sportski dan je iza nas, mi smo pokušali da izdvojimo najinteresantnije vesti iz Srbije, ali i inostranstva.

Sigurno da je vest dana da je Srbija u kvalfikacijama za Mundobasket savladala Grčku i da se sada nalazi na korak do Kine. Pažnju u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ privukli su sadašnji trener Partizana Andrea Trinkjeri i najuspešniji Duško Vujošević. Srbiji je dodatno pomogla Gruzija pobedom protiv Izraela.


Kada je reč o Crvenoj zvezdi, prva vest je bila da bi Nejmar mogao da preskoči meč u Beogradu 11. decembra. Druga je da se dvojica fudbalera polako vraćaju na teren.

Što se tiče Partizana u prvom planu je za sada kriza u vaterpolo klubu. Pevačica Jelena Karleuša se oglasila povodom pomoći koju je uplatila, ali se oglasio i predsednik VS Srbije Viktor Jelenić. Navijači pitaju Zorana Mirkovića hoće li jedan momak najazad dobiti šansu u startnih 11.

Engleski novinar ‘isprozivao’ je takozvanu državu Kosovo, Jirgena Klopa čeka kazna, a vređanje je obeležilo konferenciju za novinare Zdravka Mamića.

Hrvatsku su potresli novi snimci tuče Bed Blu bojsa i Torcide, a u Dablinu je održan žreb za Ligu nacija. UEFA je zvanično uvela VAR, dok je velika tragedija zadesila Rusiju.