Nekadašnji treneri kluba iz Humske složni su u oceni da je ovaj tim izgubio šampionsku trku, te da bi trebalo da se okrene ka stvaranju ekipe za narednu sezonu.

Vladimir Vermezović, Ljubinko Drulović i Zoran Milinković smatraju da bi Zoran Mirković trebalo da ostane na klupi, ali da je potrbeno dovesti pojačanja.


Nastavila je ekipa Partizana da igra promenljivo, a dokaz tome je i remi koji su crno-beli u Lučanima izvukli u nadokadi meča. Nekadašnji treneri ovog kluba u izjavama koje su dali za list ‘Informer‘ smatraju da je zaostakatak za ‘večitim’ rivalom nedostižan.

– Treba biti realan i reći da ove sezone, bez obzira na deobu bodova, nećemo moći da budemo ozbiljni takmaci za prvo mesto. Treneru Mirkoviću treba pružiti šansu i trebalo bi od januara da krene u svoj izbor tima. Partizanovac sam, ali sam i realan. Moramo već sad da počnemo da pravimo ekipu za sledeći period, za naredne tri, četiri sezone. Crno-belima treba ekipa koja će moći da parira Crvenoj zvezdi, poručio je Vermezović.

Iskusni strateg smatra a bi u drugom delu sezone trebalo da priliku dobiju mlađi igrači.

– Žao mi je što više mladih igrača ne dobija šansu. S obzirom na to da smo u debelom zaostatku, mislim da im treba dati šansu.

Ljubinko Drulović dodao je da uprava kluba ne bi trebalo da se ‘zanosi’ da će biti napravljen uspeh kao sa Markom Nikolićem.

– Sezona je praktično izgubljena. Partizanove igre ove sezone ne pokazuju da može da bude konkurent za prvo mesto. Svima je valjda jasno da će Partizan teško ponoviti uspeh koji je napravio s Markom Nikolićem. Ipak, treba pružiti podršku treneru Zoranu Mirkoviću. Kod nas je najlakše promeniti trenera, a treneri u 90 odsto smena nisu glavni krivci za krizu. U ovom slučaju treba napraviti jak tim. Moraju da dođu igrači koji prave razliku i stabilnost. Partizanu treba bolji tim da bi mogao da juri Zvezdu , rekao je Drulović.

FOTO: STARSPORT

Nekadašnji trener ovog kluba, Zoran Milinković stao je uz sadašnjeg trenera.

– Mom prijatelju Bati želim da napravi uspeh. Treba napraviti korekcije u zimskom prelaznom roku i na proleće krenuti u seriju pobeda. Uprava mora da stane iza trenera i da mu pomogne. Zna se s čime se prelazni rok radi. Baš sam video kako je Bati bilo teško posle Lučana. Ali mora da izdrži. Svi partizanovci su uz njega, poručio je za ‘Informer‘ Milinković.