U Dablinu je danas odrađen žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na putu Srbiji ka ovom takmičenju stoje Portugal, Ukrajina, Litvanija i Luksemburg.

Selektor Srbije Mladen Krstajić poručio je da je zadovoljan žrebom.

– Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na EURO, izjavio je Krstajić za sajt FSS, da bi Aleksandar Kolarov dodao:

– Zadovoljni smo žrebom. Portugal je aktuelni prvak Evrope, Ukrajina i mi željni dobrog rezultata, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takodje imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci.

Darko Kovačević takođe veruje da Orlovi mogu da se izbore sa ovim rivalima.

– Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugal favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu. I da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meć uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj.