U Dablinu se održava veliki kongres UEFA, a za sutra od 12 časova je zakazan žreb kvalfikacija za Evropsko prvenstvo.

Delegacija Srbije otputovala je u Dablin gde će sutra prisustviovati izvlačenju kuglica, to jest imena protivnika ‘orlova’ u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Zanimljivo je to da su se u jeku spekulacija o smeni selektora zajedno u prestonicu Republike Irske uputili predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza i ‘selektor ni na nebu, ni na zemlji’ Mladen Krstajić. Društvo im prave generalni sekretar saveza Jovica Šurbatović i direktor reprezentacije Darko Kovačević. Sada se postavlja pitanje da li je to došlo do pomirenja u vrhu FS Srbije i da li će Mladen Krstajić ‘preživeti već viđenu seču’.


Kada je reč o samom žrebu kvalfikacija za EP, on će se održati od 12 časova po našem vremenu. 55 reprezentacija biće podeljeno u deset grupa, a već je poznato da će učesnici F-4 ‘A’ Lige nacija biti raspoređeni u prvom šeširu od grupe ‘A’ do ‘D’ i tu će biti pet reprezentacija. Naša selekcija se nalazi u trećem šeširu i neće moći da igra sa Slovačkom, Truskom, Republikom Irskom, Severnom Irskom, Finskom, Bugrarskom, Izraelom, Norveškom i Škotskom.

Takođe, Srbija zbog političkih problema ne može da igra sa takozvanom selekcijom Kosvoa, takođe ni Bosna i Hercegovina. Žreb neće moći da spoji Rusiju i Ukrajinu, Jermeniju i Azerbejdžan, kao ni Španiju sa Gibraltarom.

Evo svih šešira pred žreb kvalfikacija za Evropsko prvenstvo:

Šešir Lige nacija: Švajcarska, Portugal, Holandija, Engleska

Prvi šešir: Belgija, Francuska, Španija, Italija, Hrvatska, Poljska

Drugi šešir: Nemačka, Island, BiH, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Austrija, Vels, Češka

Treći šešir: Slovačka, Turska, Republika Irska, Severna Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Bugarska, Izrael.

Četvrti šešir: Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija, Gruzija

Peti šešir: Makedonija, takozvano “Kosovo”, Belorusija, Luksemburg, Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar, Farska Ostrva

Šesti šešir: Letonija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino.